Ένοχος για δωροληψία καρδιοχειρουργός – Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο χωρίς ελαφρυντικά

Ένοχος για δωροληψία άπαξ και κατ’ επάγγελμα κρίθηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας καρδιοχειρουργός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για διακοπή της διαδικασίας λόγω του προχωρημένου της ώρας (λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα) και, μετά από σύντομη διακοπή, ανακοίνωσε την ενοχή του γιατρού.

Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και πρόστιμο 40.000 ευρώ για τη δωροληψία, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία κόρης ασθενούς, η οποία έπρεπε να χειρουργηθεί, αλλά η επέμβαση θα καθυστερούσε λόγω της λίστας αναμονής. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο γιατρός ζήτησε αμοιβή και τότε η γυναίκα απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων στην Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να στήνουν επιχείρηση παγιδεύοντας τον γιατρό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Από την πλευρά της υπεράσπισης τονίστηκε ότι ο γιατρός είχε τελέσει την εγχείρηση χωρίς να έχει πάρει τα χρήματα, τα οποία πήγε η καταγγέλλουσα στο γραφείο του, μέρες μετά από την εγχείρηση. Ο κατηγορούμενος γιατρός υποστήριξε στην απολογία του ότι δέχεται “πόλεμο” από ιδιωτικά συμφέροντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Έρχονται τα sms για την αξιολόγηση των κλινικών του ΕΣΥ από τους νοσηλευόμενους ασθενείς

Καύσωνας: Οι πνευμονολόγοι εξηγούν όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες

Εθνική Συναίνεση για τον Διαβήτη: Aνάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για τις τεχνολογίες διαχείρισης της νόσου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.