Η δωρεά του μπασκετμπολίστα Γιώργου Μπόγρη στο νοσοκομείο Μεταξά

Η δωρεά του μπασκετμπολίστα Γιώργου Μπόγρη προς το Αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ WIN CANCER και την κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, είναι άκρως ουσιαστική για τους ασθενείς.

Η δωρεά αφορούσε σε ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής προς την Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεταξά το οποίο προορίζεται για τους ασθενείς της Μονάδας Αιματολογικών Μεταμοσχεύσεων, ενώ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του WIN CANCER «Αθλητές… απέναντι στον καρκίνο».

Οι αιματολογικοί ασθενείς που υπόκεινται σε μεταμόσχευση, παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα – κλινήρεις για 1 μήνα ενδεχομένως και περισσότερο – σε ειδικούς αποστειρωμένους θαλάμους και χρειάζονται τη γυμναστική με στατικό ποδήλατο στα πλαίσια της αποκατάστασής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεταξά, λειτουργούν 2 μονάδες μεταμόσχευσης αιματολογικών ασθενών, υπό τη διεύθυνση της Διευθύντριας της Κλινικής κ. Μαρίας Κωτσοπούλου.

Η γυμναστική με στατικό ποδήλατο προσφέρει στους ασθενείς:

1. Βελτίωση της φυσικής κατάστασης: Η τακτική άσκηση βοηθά στη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και της συνολικής φυσικής κατάστασης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ασθενείς που έχουν περάσει από μεταμόσχευση και μπορεί να έχουν μειωμένη αντοχή λόγω της ασθένειας ή της θεραπείας.

2. Αύξηση της αντοχής και της δύναμης: Το στατικό ποδήλατο είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών που μπορεί να συνοδεύει άλλες μορφές άσκησης.

3. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Η άσκηση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που είναι κρίσιμο για την αποκατάσταση των ασθενών μετά από μεταμόσχευση, βοηθώντας στη βελτίωση της οξυγόνωσης των ιστών.

4. Ψυχολογικά οφέλη: Η σωματική άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να μειώσουν το άγχος και την κατάθλιψη. Αυτά τα ψυχολογικά οφέλη είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αιματολογικούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν το άγχος και την ανησυχία της μεταμόσχευσης.

5. Διατήρηση υγιούς βάρους: Η άσκηση βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, το οποίο μπορεί να είναι κρίσιμο για την ανάκαμψη και τη γενική υγεία μετά από μια μεταμόσχευση.

6. Αποκατάσταση της κινητικότητας: Μετά από μια μεταμόσχευση, οι ασθενείς μπορεί να έχουν μειωμένη κινητικότητα λόγω της επί μακρόν παραμονής τους στο κρεβάτι. Η άσκηση με στατικό ποδήλατο μπορεί να βοηθήσει στη σταδιακή αποκατάσταση της κινητικότητας και της ευελιξίας.

Συνολικά, η γυμναστική με στατικό ποδήλατο αποτελεί μια ασφαλή, αποτελεσματική και χαμηλού κινδύνου μορφή άσκησης που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τους αιματολογικούς ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση.

dorea-toy-mpasketmpolista-giorgoy-mpogriΤη δωρεά του μπασκετμπολίστα Γιώργου Μπόγρη σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ WIN CANCER και την κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, παρέλαβε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος ο οποίος δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Γιώργο Μπόγρη και την Πίστη Κρυσταλλίδου του WIN CANCER εκ μέρους του προσωπικού και των αιματολογικών ασθενών του Νοσοκομείου Μεταξά για την ευγενική τους χειρονομία.

Η ευαισθητοποίησή μας σε θέματα υγείας και η έμπρακτη στήριξη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, αναδεικνύει τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί και αποτελεί καλό παράδειγμα και παρακίνηση για όσους επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς προς το κοινωνικό σύνολο.

Η κίνηση του Γιώργου Μπόγρη αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς λόγω της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό και της αναγνωρισιμότητάς του από τη νεότερη γενιά, περνά άμεσα το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης στους νέους συμπολίτες μας.»

 

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Πάνω από 30 οι ιοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επόμενη πανδημία

Το πόσιμο νερό αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.