Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών: Μνημόνιο συνεργασίας με 4 Πανεπιστήμια

Το ταξίδι του Ιπποκρατικού πνεύματος συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών των Υπουργείων Τουρισμού και Υγείας της Ελλάδας και της Αιθιοπίας, καθώς και τη συνεργασία του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω και της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Πρόσφατος σταθμός ήταν η Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στην οποία συνδιοργανώθηκε Ιπποκρατική εβδομάδα, με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αντίς Αμπέμπα και τη συνεργασία των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Σερβίας και Κύπρου, παρουσία κορυφαίων αξιωματούχων της Αιθιοπικής κυβέρνησης.

Συνέδριο Ιατρών

Την έναρξη του συνεδρίου έκαναν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης και ο καθηγητής Andualem Beyene Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κολεγίου της Αντίς Αμπέμπα.

Χαιρετισμό έκαναν μεταξύ των άλλων, η Υπουργός Τουρισμού της Αιθιοπίας Nasise Chali Jira, ο Υφυπουργός Υγείας της χώρας Dr Dereje Dugma, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία Άννα Φαρρού, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αιθιοπίας Dr Tegbar Yigzaw κ.ά.

Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης έλαβε χώρα συνέδριο, με τίτλο «Ήθος, Πάθος, Λόγος» με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες εκπροσώπους των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αντίς Αμπέμπα, Θεσσαλίας, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Βελιγραδίου, την οποία παρακολούθησαν φοιτητές του Ιατρικής Σχολής της Αιθιοπίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης και οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων Αιθιοπίας και Κύπρου κ.κ. Αmal Saleh Dean και Α. Πολυδώρου υπέγραψαν την αδερφοποίηση των τριών Ιατρικών Συλλόγων. Στη συνέχεια υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και των τεσσάρων Πανεπιστημίων Αντίς Αμπέμπα, Θεσσαλίας, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Βελιγραδίου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αντίς Αμπέμπα, όπου η Ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Μονάδα Προγεννητικού Ελέγχου, η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ελλάδας και χρηματοδότηση του Fetal Medicine Foundation.

O Πρόεδρος του ΙΣΑ, διαβεβαίωσε τους Αιθίοπες συναδέλφους του, ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες επιστήμονες είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια και τεχνογνωσία.

«Πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τις σχέσεις των επιστημόνων των δύο χωρών και να συμβάλλουμε στη μεταλαμπάδευση της γνώσης», τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διάδοση του Ιπποκρατικού πνεύματος. Επιδίωξή μας είναι να συσφίξουμε τις σχέσεις με την επιστημονική κοινότητα και να γίνουμε ο κρίκος της αλυσίδας που ενώνει τους ιατρούς του κόσμου, για την εγκαθίδρυση της Ιπποκρατικής αντίληψης στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα»

Από την πλευρά του ο Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου και Πρέσβης Ελληνικού Τουρισμού μίλησε για τις ενέργειες που έχει προγραμματίσει το Ινστιτούτο για τη διάδοση του Ιπποκρατικού πνεύματος.

Διαβάστε επίσης

Υπουργείο Υγείας: Νέο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ και επιτροπή για την παιδική παχυσαρκία

Γιατί εκνευρίστηκε ο Πρύτανης, η φαρμακοανεργία και ο πόνος για τα γενόσημα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.