Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ψωμί: Μάθε να μη το βλέπεις ως τον εχθρό της διατροφής σου

Ψωμί: Μάθε να μη το βλέπεις ως τον εχθρό της διατροφής σου

Και ποιος δεν αγαπά το ψωμί. Τώρα πλέον που το συναντάμε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, εμπλουτισμένο και γευστικότατο ανάλογια με τις προτιμήσεις μας, πώς να του αντισταθείς; όμως, η αλήθεια είναι πως το ψωμί τα τελευταία κυρίως χρόνια αντιμετωπίζεται με καχυποψία, ενώ έχει κυριαρχήσει η πεποίθηση ότι παχαίνει και πως δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Αν το καταναλώνετε με μέτρο, το ψωμί μπορεί να είναι μέρος της καθημερινής σας διατροφής και μάλιστα με αρκετά οφέλη. Επίσης, μπορείτε να επιλέγετε το ολικής αλέσεως. Όπως και να έχει, δείτε παρακάτω 3 λόγους που πρέπει να σταματήσετε να βλέπετε το ψωμί ως… εχθρό σας!

Αποτελεί πηγή υδατανθράκων

Για να έχετε σταθερή ενέργεια όλη την ημέρα, εστιάστε σε καλής ποιότητας, σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το ψωμί δεν παχαίνει

Στην πραγματικότητα, τα ψωμιά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα – μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να σας παρέχουν επαρκή ενέργεια όλη την ημέρα και να αποτρέψουν τη λαχτάρα και την υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα. Επίσης, αυτό που παχαίνει, είναι ο συνδυασμός των τροφών.

Μπορεί να είναι καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης

Ειδικά, το ψωμί ολικής αλέσεως, εκτός από φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, είναι επίσης πηγή βιταμινών Β, φυλλικού οξέος, σιδήρου, ακόμη και ασβεστίου.

Διαβάστε επίσης

Παππάς: Από τον Όρθρο και την Κράκεν στη… Λερναία Ύδρα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Συλλόγους Ασθενών

Exit mobile version