Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Σταφύλια: 8+1 οφέλη για την υγεία

Τα σταφύλια έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρασιού εδώ και χιλιάδες χρόνια, ωστόσο είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους φρούτων στον κόσμο. Διαθέσιμο σε μια ποικιλία τύπων και γεύσεων, τα σταφύλια είναι τόσο υγιεινά όσο και νόστιμα.

Πόσο υγιεινά είναι τα σταφύλια;

Ενώ πολλά φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από τα σταφύλια, εξακολουθούν να θεωρούνται πολύ υγιή λόγω της αφθονίας των φυτικών ουσιών. Η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στα σταφύλια αποτελεί μια ασυναγώνιστη ομάδα για την προστασία των κυττάρων του σώματος, των αρτηριών και των αγγείων.

Θυμηθείτε ότι, το υψηλότερο ποσοστό αυτών των ουσιών βρίσκεται στο δέρμα, τους σπόρους και τους μίσχους του σταφυλιού.

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C. Καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β ,ενώ συγχρόνως είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο (Ca), φώσφορο (P), κάλιο (Κ), και σίδηρο (Fe).

Το γεγονός ότι τα ώριμα σταφύλια έχουν τόσο γλυκιά γεύση οφείλεται στην ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη φρούτων. Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε βάρος, δεν πρέπει απαραίτητα να τρώτε μεγάλες μερίδες. Από την άλλη πλευρά, τα σταφύλια είναι πάντα πιο υγιεινά από τα γλυκά.

Τα οφέλη για την υγεία μας

Πηγή: eatsmarter.com

Διαβάστε επίσης 

Σε πρώτο πρόσωπο: Η ζωή μου με την Ατοπική Δερματίτιδα

Αναταράξεις φέρνει η τρίτη δόση του εμβολίου – Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία

Περιόρισε του πόνους περιόδου πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου

Exit mobile version