Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τα πέη έχουν μεγαλώσει εκπληκτικά τα τελευταία 29 χρόνια – Mελέτη από το Stanford

Healthstories Τα πέη έχουν μεγαλώσει εκπληκτικά τα τελευταία 29 χρόνια - Mελέτη από το Stanford

Τα πέη έχουν μεγαλώσει τις τελευταίες 3 δεκαετίες, τη στιγμή που όλες οι έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων και τα επίπεδα τεστοστερόνης έχουν μειωθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το μέσο μήκος σε στύση έχει αυξηθεί κατά 24% σε 3 δεκαετίες, από 12,19 σε 15,24 εκατοστά, αλλά οι ερευνητές ανησυχούν ότι μπορεί να ευθύνονται αρνητικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Michael L. Eisenberg, MD, διευθυντή ανδρικής αναπαραγωγικής ιατρικής και χειρουργικής και καθηγητή ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια, ανέλυσε μετρήσεις πέους από 75 μελέτες που διεξήχθησαν μεταξύ 1942 και 2021, οι οποίες κατέγραψαν αυτά τα ανατομικά δεδομένα σε περισσότερους από 55.000 άνδρες ηλικίας 18 έως 86 ετών.

Στο πλαίσιο των μελετών τους βρήκαν μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και των επιπέδων τεστοστερόνης. «Περιμέναμε ότι θα παρατηρούσαμε μια παρόμοια πτωτική τάση και στο μήκος του πέους», λέει ο Δρ Eisenberg, αλλά βρήκαμε ακριβώς το αντίθετο».

Τα πέη έχουν μεγαλώσει τα τελευταία 29 χρόνια

Οι ερευνητές εξέτασαν 20 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 18.000 άνδρες.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου στο World Journal of Men’s Health, εντόπισαν αύξηση 24% στο μέσο μήκος πέους σε στύση μεταξύ 1992 (όταν καταγράφηκαν τα πρώτα μήκη στύσης) και 2021. Η αλλαγή σε αυτά τα 29 χρόνια αυξήθηκε από έναν μέσο όρο από 12,19 εκατοστά έως κατά μέσο όρο 15,24 εκατοστά. Οι υπολογισμοί καθορίστηκαν από 20 μελέτες που κατέγραψαν αυτές τις μετρήσεις σε περισσότερους από 18.000 άντρες εκείνη τη χρονική περίοδο.

Τα συγκεντρωτικά δεδομένα περιελάμβαναν επίσης μέτρηση για το χαλαρό μήκος και το τεντωμένο μήκος (ένας τρόπος εκτίμησης του μήκους του πέους σε στύση).

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να παίξουν ρόλο στην αύξηση του μήκους του πέους

«Το αναπαραγωγικό μας σύστημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανθρώπινης βιολογίας. Αν βλέπουμε αυτή τη γρήγορη αλλαγή, σημαίνει ότι κάτι ισχυρό συμβαίνει στο σώμα μας», λέει ο Eisenberg. «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε αυτά τα ευρήματα και εάν επιβεβαιωθούν, πρέπει να προσδιορίσουμε την αιτία αυτών των αλλαγών».

Ο καθηγητής σημειώνει ότι μπορεί να εμπλέκονται ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η έκθεση σε χημικές ουσίες που διαταράσσουν τις ορμόνες στο περιβάλλον μας (παρασιτοκτόνα, για παράδειγμα). Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε χημικές ουσίες μπορεί την πρώιμη εφηβεία, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων.

Πρόσθεσε ότι η έρευνα έχει βρει μια συσχέτιση μεταξύ της πρώιμης εφηβείας και των υψηλών ποσοστών παχυσαρκίας και καθιστικής συμπεριφοράς.

Θα μπορούσε η άνοδος του Διαδικτύου να έχει παίξει ρόλο;

Ο Larry Lipshultz, MD, επικεφαλής του τμήματος ουρολογίας του Scott Department of Male Reproductive Medicine and Surgery στο Baylor College of Medicine στο Τέξας, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, μιλώντας στο everydayhealth.com βρήκε τα αποτελέσματα εκπληκτικά δεδομένου ότι οι περισσότεροι περιβαλλοντικοί παράγοντες και παράγοντες του τρόπου ζωής φαίνεται να αναστέλλουν αναπαραγωγική υγεία.

Πρότεινε, ωστόσο, ότι η έλευση του Διαδικτύου, που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, θα μπορούσε ενδεχομένως να έπαιξε κάποιο ρόλο.

«Μπορεί να κατηγορήσετε πιθανώς το διαδικτυακό πορνό, αλλά αυτό είναι απλώς μια θεωρία», λέει ο Δρ. Lipshultz. «Όσο περισσότερες στύσεις έχει κάποιος, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για καλύτερες στύσεις. Ο ιστός θα τεντωνόταν περισσότερο, επομένως θα γινόταν μεγαλύτερος».

Απαιτείται περισσότερη έρευνα

Το επόμενο μεγάλο βήμα, σύμφωνα με τον Eisenberg είναι να ελεγχθούν και άλλοι πληθυσμοί (όπως παιδιά και εφήβους) για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρόμοιες αλλαγές, επειδή μπορεί να αποδειχθεί πρώιμος δείκτης αλλαγής στην ανθρώπινη ανάπτυξη.

«Επίσης, εάν υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα για παράγοντες του τρόπου ζωής ή περιβαλλοντικές εκθέσεις, θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό», λέει.

Διαβάστε επίσης

Το μίνι της Έλενας, που άναψε φωτιές, η μπηχτή του Θάνου και η απουσία της Μίνας

Αφαίρεση τατουάζ: Η κατάλληλη εποχή για να διώξετε ακόμα και τα ανοικτόχρωμα σχέδια

Exit mobile version