Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Squid Game: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κρυφά μηνύματα της σειράς – φαινόμενο

Squid Game: Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κρυφά μηνύματα της σειράς - φαινόμενο

Οι αναλυτές σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να κατανοήσουν. Γιατί το Squid Game, το νοτιοκορεάτικο αυτό θρίλερ, γνωρίζει τέτοια απήχηση σε αναπτυσσόμενες χώρες. Αλλά και σε προηγμένες οικονομίες.

Είναι η ανάδειξη των κοινωνικών ανισοτήτων που εντείνονται παντού; Είναι ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όλοι αναλογιζόμαστε εάν θα μπορούσαμε να είμαστε κομμάτι ενός τέτοιου δυστοπικού κόσμου;

Ή μήπως, όπως γράφουν οι Financial Times, πρόκειται για ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης – πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στον εαυτό μας;

Ωστόσο, το Squid Game (“Παιχνίδι του Καλαμαριού”), δεν μένει μόνο εκεί. Παρουσιάζει και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των παικτών: συμμαχίες, αντιπαλότητες, ακόμη και την προδοσία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο δημιουργός του Squid Game, έχει πλήρη επίγνωση της σκληρότητας της υπόθεσής. Καθώς και της σκληρότητας και βαναυσότητας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι στον πραγματικό κόσμο.

 Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα κρυφά μηνύματα της σειράς

Αν και η οργάνωση του παιχνιδιού φαίνεται μεθοδική και όλα κυλούν ομαλά, σύντομα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα υπόγειο κύκλωμα διακίνησης οργάνων. Αυτή είναι μια μεταφορά για τη διαφθορά που λαμβάνει χώρα και στις κυρίαρχες τάξεις της κοινωνίας.

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς ονομάζεται «Κόλαση». Σε αυτό το επεισόδιο, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην παλιά τους ζωή.

 

Είναι ακόμη πιο ταπεινωτικό όταν η ζωή, τα συναισθήματα και οι συνειδήσεις των φτωχών γίνονται εργαλείο ψυχαγωγίας και ικανοποίησης των πλουσίων.

Η σκληρή διάκριση μεταξύ πλούσιων και φτωχών είναι το κυρίως θέμα που επισημαίνεται στη σειρα. Οι πλούσιοι είναι αυτοί που δημιουργούν τους κανόνες και όταν αυτοί οι κανόνες δεν τους ικανοποιούν, μπορούν να αλλάξουν ακαριαία τα δεδομένα.

Ένα ακόμη θέμα στο οποίο εστιάζει το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» είναι η διάκριση μεταξύ των φύλων, ανδρών και γυναικών. Η Ni Myeo εξ αρχής προσβάλλεται κατάφωρα από τον Deok Soo, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα.

Στην συνέχεια οι γυναίκες του παιχνιδιού συχνά περιθωριοποιούνται και δεν επιλέγονται σε παιχνίδια λόγω της σωματικής τους διάπλασης και των στερεοτύπων που έχουν οι παίχτες.

«Οι νέοι σήμερα αισθάνονται αποκαρδιωμένοι και απογοητευμένοι για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας» εξηγεί στους Financial Times, ο Σιν Γιονγκ-Σανγκ, ερευνητής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, της Κορέας.

Για να προσθέσει : «η προοπτική να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά ίσως φαίνεται πολύ ελκυστική, ακόμα και εάν βάψουν τα χέρια τους με αίμα».

Επικίνδυνες διαστάσεις στα σχολεία

Στην Αγγλία, όπως γράφει η dailymail, πολλά σχολεία ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους μαθητές τους, οι οποίοι ζητούν από τους καθηγητές να οργανώσουν «Squid Games».

Πολλά βρετανικά σχολεία έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν επιστολές στους γονείς, προειδοποιώντας τους για τις επικίνδυνες διαστάσεις που μπορεί να πάρει η σειρά.

Ένας πατέρας είπε ότι το σχολείο των παιδιών του, στο ανατολικό Λονδίνο, έχει προειδοποιήσει τους γονείς για το γεγονός. ότι οι μαθητές παίζουν ήδη τη δική τους έκδοση του «Squid Game» στο διάλειμμα.

Λάβαμε 2 επιστολές που μας προειδοποιούσαν να μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παρακολουθούν το Squid Game», έγραψε, επίσης στο Twitter, ένας πατέρας που στέλνει τα παιδιά του σε αυτό το σχολείο, προσθέτοντας: «Θα πρέπει όλοι οι γονείς, γενικά, να προσέχουν τι βλέπουν  τα παιδιά τους στην τηλεόραση».

Η σειρά έχει πάνω από 111 εκατομμύρια προβολές σε διάστημα μόλις 17 ημερών από την πρεμιέρα της.

 

Διαβάστε επίσης 

Έλληνες μαθητές μαθαίνουν κορεάτικα λόγω K-pop και Squid Game

Διάθεση πέντε δωρεάν self tests στους μαθητές από την Πέμπτη 14/10

Πέντε tips για τέλεια εφαρμογή του κραγιόν σε ώριμα χείλη

 

Exit mobile version