Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Εμβόλιο AstraZeneca: Διαφορετικές προσεγγίσεις στην Ευρώπη για τους ηλικιακούς περιορισμούς

Healthstories-Το-εμβόλιο-της-AstraZeneca-διχάζει-την-Ευρώπη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ευρωπαϊκές χώρες για τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν σε σχέση με το εμβόλιο της AstarZeneca. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εκτίμησε τελικά ότι υφίσταται “πιθανή σχέση με πολύ σπάνιες περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια”.

“Κανένας συγκεκριμένος παράγοντας κινδύνου ωστόσο δεν εντοπίστηκε”, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ ‘Εμερ Κουκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας για το θέμα του εμβολίου της AstraZeneca ότι δεν πρέπει να υπάρχει πολυφωνία στην Ευρώπη γιατί το μόνο που καταφέρνουμε είναι να προκαλούμε μεγαλύτερη σύγχυση.

Την άποψή του φαίνεται δεν συμμερίστηκαν πολλοί συνάδελφοί του και από χθες διάφορες χώρες ανακοίνωσαν τη δική τους στρατηγική:

Η Βρετανία θα πρέπει να δώσει μια εναλλακτική στο εμβόλιο κατά της Covid-19 των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στους κάτω των 30 ετών, όπου είναι δυνατόν, λόγω μιας «εξαιρετικά» σπάνιας παρενέργειας εμφάνισης εγκεφαλικών θρομβώσεων, συνέστησε χθες η συμβουλευτική επιτροπή εμβολιασμών της Βρετανίας.

Στη χώρα μας περιμένουμε τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca σε ότι αφορά τους ηλικιακούς περιορισμούς.

Δείτε επίσης

ΠΟΥ: Αληθοφανής αλλά όχι επιβεβαιωμένη η συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις

ΕΜΑ για εμβόλιο AstraZeneca: Υπαρκτή αλλά πολύ σπάνια η παρενέργεια θρόμβωσης

 

Exit mobile version