Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Έλληνες γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έσωσαν τη ζωή Τουρκάλας τουρίστριας που έπαθε έμφραγμα

Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η ιατρική ομάδα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έσωσε τη ζωή 70χρονης Τουρκάλας τουρίστριας που έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ έκανε τις διακοπές της στο Πλωμάρι.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, το οποίο έχει συσταθεί εδώ και δύο χρόνια στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με τη συνεργασία του στρατιωτικού καρδιολόγου Αναστάσιου Μίλκα από το Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, έγινε (25/8) επέμβαση αγγειοπλαστικής και τοποθέτηση στεντ στην ασθενή, η οποία είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Η 70χρονη γυναίκα έκανε τις διακοπές της στην Ελλάδα μαζί με τον 75χρονο σύζυγό της ο οποίος είναι Πτέραρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Αρχικά διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο γιατί ήταν κρίσιμη η κατάστασή της.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, προχώρησαν σε επέμβαση αγγειοπλαστικής και τοποθέτησης στεντ, χωρίς να χάσουν άλλο πολύτιμο χρόνο.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση πλέον, μετά την επιτυχή έκβαση της επέμβασης, εισήχθη για  νοσηλεία στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμπούρη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η 70χρονη Τουρκάλα «παραμένει νοσηλευόμενη, δείχνει πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

Σημειώνεται ότι το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, είναι από τα αρτιότερα της χώρας με αποτελέσματα εφάμιλλα των αντίστοιχων εργαστηρίων των μεγάλων αστικών κέντρων, εκμηδενίζοντας πλέον τις μετακινήσεις των κατοίκων σε άλλες πόλεις της χώρας για την αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων.

Διαβάστε επίσης

Εντοπίστηκε ζωντανό σκουλήκι στον εγκέφαλο 64χρονης – Ήταν 8 εκατοστά (φωτό)

Ανακαλύφθηκε θεραπεία για την λιποπρωτεΐνη α, την “άπιαστη” και πιο επικίνδυνη χοληστερόλη

Exit mobile version