Τα προϊόντα σώματος body butter και body lotion μπορεί να έχουν τον ίδιο σκοπό αλλά η χρήση τους είναι λίγο διαφορετική.
Τόσο το body butter όσο και η body lotion ενυδατώνουν το δέρμα, αλλά η λοσιόν σώματος προορίζεται περισσότερο για τακτική χρήση, ενώ το body butter προορίζεται για πιο βαθιά ενυδάτωση.
Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο για το body butter όσο και για τη body lotion. Ένας τύπος ενυδατικής κρέμας μπορεί να είναι πιο κατάλληλος ανάλογα με την κατάσταση και τον τύπο δέρματος.
Οι κύριες χρήσεις για το body butter και τη body lotion είναι:
Το body butter είναι καλύτερο για πιο τραχύ δέρμα που χρειάζεται πιο εντατική ενυδατική κρέμα.
Το body butter είναι συχνά πιο φυσικό, ενώ οι λοσιόν είναι πιο εκλεπτυσμένες.
Η λοσιόν σώματος δεν είναι τόσο παχύρρευστη, επομένως απλώνεται πιο εύκολα και απορροφάται πιο γρήγορα στο δέρμα.
Body butter εναντίον body lotion
Το body butter και η λοσιόν σώματος είναι και τα δύο μαλακτικά προϊόντα που εφαρμόζουν οι άνθρωποι για να ενυδατώσουν και να απαλύνουν την υφή του δέρματός τους.
Το body butter είναι μια ενυδατική κρέμα δέρματος που χρησιμοποιεί λίπη ως πρώτες ύλες. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το βούτυρο καριτέ ως κύριο συστατικό, ένα είδος λίπους που προέρχεται από το φυτό Butyrospermum parkii.
Άλλα λιπαρά προϊόντα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα body butter περιλαμβάνουν:
- κακάο
- φοινικοβούτυρο
- ελιά
- αβοκάντο
- jojoba
- illipe
Το πόσο συχνά ένα άτομο πρέπει να βάζει body butter εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματός του.
Εάν το δέρμα είναι ξηρό ή σκασμένο, ίσως είναι καλύτερο να βάζετε body butter καθημερινά. Ωστόσο, εάν το δέρμα είναι λιπαρό ή δεν χρειάζεται τόσο συχνή χρήση, μπορεί να εφαρμόζεται μία έως δύο φορές την εβδομάδα ή όποτε απαιτείται.
Η λοσιόν σώματος έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από το body butter. Είναι ένα γαλάκτωμα σε νερό, που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές διανέμουν τα έλαια του γαλακτώματος στο νερό. Αυτή η μέθοδος κάνει τις λοσιόν σώματος πιο ελαφριές από το body butter, άρα και πιο εύκολες στην εφαρμογή τους.
Η λοσιόν σώματος είναι πιο κατάλληλη για τακτική χρήση, ακόμα και τρεις φορές την ημέρα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ξηρότητας του δέρματος.
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, μόνο η μισή ενυδατική κρέμα παραμένει στο δέρμα μετά από 8 ώρες.
Ποιες είναι οι διαφορές;
Η κύρια διαφορά μεταξύ του body butter και της λοσιόν σώματος είναι αυτό το βούτυρο το οποίο κυρίως περιέχει φυσικά λίπη, ενώ η λοσιόν σώματος περνά από περισσότερα στάδια επεξεργασίας και περιέχει περισσότερο νερό.
Το βούτυρο σώματος μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή σε ορισμένες περιπτώσεις. Έρευνα έχει δείξει ότι είναι συχνά κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα και μπορεί να ανακουφίσει την ξηρότητα, όπως το ήπιο έως μέτριο έκζεμα, σε 2 εβδομάδες.
Ωστόσο, η λοσιόν σώματος έχει το πλεονέκτημα της υψηλότερης περιεκτικότητας σε νερό, καθιστώντας το προϊόν πιο εύκολο στη χρήση τους. Επιτρέπει επίσης γρήγορη απορρόφηση στο δέρμα. Επειδή είναι πιο ελαφριά, η λοσιόν σώματος είναι επίσης λιγότερο πιθανό να φράξει τους πόρους από το body butter.
Τι έχουν κοινό;
Το body butter και οι λοσιόν είναι ενυδατικές κρέμες φτιαγμένες για να ενυδατώσουν και να κάνουν πιο απαλό το δέρμα. Αυτά τα προϊόντα δίνουν την όψη ενός υγιούς δέρματος.
Οι ενυδατικές κρέμες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του ξηρού δέρματος, που μπορεί να περιλαμβάνουν φαγούρα και ενόχληση.
Μπορείτε να συνδυάσετε και τους δύο τύπους;
Και οι δύο ενυδατικές κρέμες έχουν παρόμοιες λειτουργίες, αλλά διαφέρουν ελαφρώς σε ένταση.
Καθώς κάθε προϊόν έχει την ίδια λειτουργία, για την ενυδάτωση του δέρματος, δεν θα είχε νόημα να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα βούτυρο σώματος και λοσιόν.
Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί να επιλέξει να εναλλάσσει προϊόντα, χρησιμοποιώντας βούτυρο σώματος όταν το δέρμα είναι πιο ξηρό από το συνηθισμένο, αλλά εφαρμόζοντας τη λοσιόν για τακτική χρήση.
Οι λοσιόν σώματος μπορεί να είναι καλύτερες για λιπαρό και μικτό δέρμα καθώς διατηρούν ανοικτούς τους πόρους. Επιπλέον, οι λοσιόν είναι καλύτερες για περιοχές του δέρματος με περισσότερες τρίχες.
Διαβάστε επίσης
Θάνατοι εκτός ΜΕΘ: Τι βλέπει ο καθηγητής Τσαουσίδης, μετρ της Στατιστικής
Τα άγνωστα οφέλη του γκρέιπφρουτ – Ποιες ασθένειες καταπολεμά
Καθαρή διατροφή: Η τάση των food bloggers για απώλεια βάρους