Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Η κουζίνα του φοιτητή – Τι χρειάζεται και πώς να ψωνίζει έξυπνα στο σούπερ μάρκετ

Healthstories Η κουζίνα του φοιτητή - Τι χρειάζεται και πως να ψωνίζει έξυπνα στο σούπερ μάρκετ

Η κουζίνα του φοιτητή είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί, όταν φτιάχνει το δικό του σπίτι. Ειδικά τον πρώτο καιρό, το delivery θα είναι μία καθημερινή συνήθεια, αλλά όπως και να το κάνουμε χρειάζονται κάποια βασικά πράγματα για τον εξοπλισμό και για έναν υποτυπώδη προγραμματισμό όταν θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ.

Ο εξοπλισμός για την κουζίνα του φοιτητή είναι σπαζοκεφαλιά, αναφέρει η Ματίνα Πουλλή, MSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο thehealthlab.gr.

Τι σκεύη θα χρειαστεί; Ποιες οι απαραίτητες πρώτες ύλες; Πόσο συχνά θα μαγειρεύει; Πώς θα κρατήσει μια ισορροπημένη διατροφή τώρα που ετοιμάζεται να φύγει από την οικογενειακή εστία; Προβληματισμοί που με βεβαιότητα απασχολούν την Ελληνίδα μητέρα…και όχι μόνο!

Τα βασικά της κουζίνας του φοιτητή

Τα βασικά και απαραίτητα που δεν μπορούν να λείπουν από τη νεοσύστατη φοιτητική κουζίνα.

Οι αγορές στο σούπερ μάρκετ

Η πρώτη επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ σίγουρα θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Όμως τα περισσότερα από αυτά θα κρατήσουν για μήνες χωρίς αλλοιώσεις. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε κάποια λίστα αγορών.

Ελαιόλαδο, μπαχαρικά κάθε λογής, μυρωδικά, αλάτι, ζυμαρικά, ρύζι, κονσέρβες τόνου, σάλτσες ντομάτας, όσπρια, μέλι, ταχίνι, τσάι, καφές, κακάο, ζάχαρη. Τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα και καλό είναι να υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι μας και να αναπληρώνονται εγκαίρως κάθε φορά που κοντεύουν να τελειώσουν.

Ο πρώτος καιρός

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρώτο χρονικό διάστημα ως φοιτητής θα επιλέξει συχνά το φαγητό από έξω ή θα φτιάξει κάτι πολύ γρήγορο στο σπίτι. Πόσα σουβλάκια, burger και μακαρονάδες όμως θα φάει; Πόσα χρήματα ακόμα θα ξοδέψει μέχρι να αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην κουζίνα; Καθώς περνάει ο καιρός πιθανότατα θα ανακαλύψει πως το μαγείρεμα πέρα από οικονομικότερη επιλογή μπορεί να είναι και μια ευχάριστη διαδικασία. Με σωστή οργάνωση στην κουζίνα του φοιτητή και θέληση όλοι εν δυνάμει μπορούν να μαγειρέψουν ποικιλία τροφίμων. Άλλωστε ο χρόνος που δαπανά μέχρι να αποφασίσει τι θα παραγγείλει και μέχρι να ακουστεί ο ήχος του κουδουνιού με τη λαχταριστή παραγγελία, είναι τις περισσότερες φορές μεγαλύτερος από την παρασκευή ενός απλού σπιτικού γεύματος!

Διαβάστε επίσης

Εξοικονόμηση ενέργειας: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να βάλετε πλυντήριο πιάτων;

Ρεγγίνα Μακέδου: Η μάχη με τη λευχαιμία και οι αλλαγές που έχει υποστεί το σώμα της

Exit mobile version