Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Αποξηραμένα φρούτα: Τα οφέλη τους στον οργανισμό μας

Αποξηραμένα φρούτα: Τα οφέλη τους στον οργανισμό μας
Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα φρέσκα φρούτα, μπορούν όμως να αποκτήσουν τη δική τους σημαντική θέση στη διατροφή. Μιλάμε βεβαίως για τα αποξηραμένα φρούτα, καθώς λόγω της θρεπτικής τους αξίας βελτιώνουν την ποιότητα της διατροφής μας και παρέχουν πρόληψη ενάντια σε χρόνιες ασθένειες, δεν θα ήτανε υπερβολή να πούμε ότι αποτελούν δώρο για τον οργανισμό.

Οι βιταμίνες τους

Η ξήρανση είναι ένας τρόπος για να συντηρήσετε λαχανικά και φρούτα, ώστε να μπορείτε να τα καταναλώνετε και μετά την εποχή τους. Όπως κάθε μέθοδος συντήρησης, επιφέρει απώλεια της βιταμίνης C (είναι η πιο ευπαθής), ενώ άλλες βιταμίνες (Α, Β ) και ιχνοστοιχεία (όπως ο σίδηρος) παραμένουν, υπό την προϋπόθεση η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή. Επίσης η θερμιδική αξία και οι φυτικές ίνες παραμένουν αναλλοίωτες.

Tips

Διαβάστε επίσης

 

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιού στην Ελλάδα για τους Γερμανούς

Η ανησυχητική έξαρση της πανδημίας οδήγησε σε μίνι lockdown στη Μύκονο

Γνωρίζετε πώς θα πλύνετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σας;

Exit mobile version