Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

4+1 λόγοι για να κόψετε το ψωμί από τη διατροφή σας

pos na kopsete to psomi

Το λευκό ψωμί εξακολουθεί να είναι η επιλογή των περισσοτέρων ανθρώπων. Μήπως, όμως, πρέπει να αναθεωρήσουν επ’ αυτού; Όπως αναφέρει ο διαιτολόγος Dr Eric Berg, η διατροφική αξία του ψωμιού είναι υψηλή, ωστόσο ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του και τον βαθμό επεξεργασίας του μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον Dr Berg, επιλέξτε ολικής άλεσης για να πάρετε περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, παρέχοντας σας με μια καλύτερη “πηγή ενέργειας”, που μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου-2, για καρδιακές παθήσεις και για αύξηση του σωματικού βάρους.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Ψωμί του τοστ: Τα κριτήρια επιλογής για το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων

Γονιμότητα: Ένας πλήρης οδηγός διατροφής

Exit mobile version