Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

ΕΟΠΥΥ: Συνταγογράφηση ειδικών θεραπειών από παιδιάτρους 

ΕΟΠΥΥΣυνταγογράφηση ειδικών θεραπειών από παιδιάτρους .jpg

Την ικανοποίηση της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση του Οργανισμού για την πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Στην επιστολή προς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Νταλούκας κι ο Γραμματέας, Γιάννης Ρίτσας επισημαίνονται επίσης τα εξής: “Η αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής που ίσχυαν μέχρι σήμερα και έφταναν έως τα τρία έτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι δε γνωστό πως η καθυστέρηση στην πρόσβαση των εν λόγω θεραπειών μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία. Η αλλαγή αυτή, που αποτελούσε αίτημα χρόνων των γονέων παιδιών που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες, εναρμονίζει την πρακτική της χώρας μας με αυτή των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών”.

Αναλυτικά η επιστολή 

«Αξιότιμη Διοικήτρια κ. Καρποδίνη

Με την παρούσα επιστολή θα θελαμε να χαιρετίσουμε την πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση) σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών.

Η αλλαγή αυτή εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση αυτών των παιδιών στις θεραπείες τους, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους αναμονής που ίσχυαν μέχρι σήμερα και έφταναν εώς τα τρία έτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι δε γνωστό πως η καθυστέρηση στην πρόσβαση των εν λόγω θεραπειών μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά να χάσουν την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Η αλλαγή αυτή, που αποτελούσε αίτημα χρόνων των γονέων παιδιών που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες, εναρμονίζει την πρακτική της χώρας μας με αυτή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Διαβάστε επίσης 

Πιερρακάκης: Αναβαθμίζεται το my Health και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου

Όλο και λιγότερες κλινικές μελέτες γίνονται στην Ελλάδα – Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς

Exit mobile version