Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Υβριδική ανοσία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Υβριδική ανοσία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η «υβριδική ανοσία» έχει αρχίσει να αποκτά ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Οι επιστήμονες, έχουν αρχίσει να μελετούν την δύναμη της, καθώς ασθενείς με ιστορικό COVID-19 παρουσιάζουν ισχυρή ανοσιακή απόκριση όταν εμβολιάζονται.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος;

Η υβριδική ανοσία συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό. Και έχει επίσης εμβολιαστεί, παράγοντας που προσφέρει πολλαπλές ανοσοαποκρίσεις.

Η μόλυνση από τον κορονοϊό είναι επικίνδυνη και δυνητικά θανατηφόρα. Και καθώς προχωρά η κατανόηση της υβριδικής ανοσίας. οι γιατροί συνεχίζουν να συμβουλεύουν τους ανθρώπους να λαμβάνουν. όλα τα μέτρα για να αποφύγουν τη μόλυνση του ιού.

Μελέτες

«Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να μολυνθούν και να εμβολιαστούν», λέει  η Νάντια Ρόαν, ανοσολόγος του UCSF. Και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Gladstone στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Ρόαν ήταν επικεφαλής έρευνας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από ερευνητές της Gladstone. Συνέκρινε την ανοσία σε άτομα που είχαν μολυνθεί με τον κορονοϊό και αργότερα έκαναν το εμβόλιο. και εκείνα που έκαναν μόνο το εμβόλιο.

Διαπίστωσε ότι μετά από δύο δόσεις εμβολίου, και οι δύο ομάδες είχαν παρόμοιο αριθμό Τ-λεμφοκυττάρων.Ανοσοκύτταρα που στοχεύουν και καταστρέφουν άλλα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Υπάρχει όμως μεγάλη ποικιλία Τ κυττάρων και οι επιστήμονες βρήκαν μερικά Τ κύτταρα στην προηγουμένως μολυσμένη ομάδα που δεν ήταν στην μη μολυσμένη ομάδα. Αυτά τα Τ κύτταρα μπορεί να παρέχουν ισχυρότερη, πιο ανθεκτική προστασία.

Ένα από τα Τ κύτταρα που βρήκαν στην προηγουμένως μολυσμένη ομάδα φαίνεται ικανό να κάνει περισσότερα αντίγραφα του εαυτού του. για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με παρόμοια Τ κύτταρα στην μη μολυσμένη ομάδα.

Εμβολιασμός και υβριδική ανοσία

“Αυτά τα άτομα (μετά τη μόλυνση) που είναι εμβολιασμένα, μπορεί να έχουν Τ κύτταρα που είναι ανώτερα”, λέει η Ρόαν.

Δύο επίσης πρόσφατες μελέτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κατάρ, παρομοίως βρήκαν. «ανώτερη ανοσία» μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί. και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μία δόση.

Στη μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου, τα άτομα που είχαν μολυνθεί είχαν λιγότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις από την παραλλαγή Δέλτα.

Ήταν πιο προστατευμένοι από άτομα που είχαν μολυνθεί νωρίτερα και δεν εμβολιάστηκαν ποτέ. Καθώς και από άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως αλλά δεν είχαν ποτέ μολυνθεί.

«Είναι λογικό, ότι θα ήταν καλύτερη προστασία», σημείωσε η Ρόαν. «Τώρα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο που το υποστηρίζουν».

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, έδειξε ότι η επέκταση του διαστήματος μεταξύ των δόσεων του εμβολίου. θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανοσολογική απόκριση. πιο κοντά σε αυτή που παρατηρείται σε άτομα με υβριδική ανοσία.

Συμπέρασμα

Πάντως οι έως τώρα μελέτες δείχνουν ότι όσοι έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια έχουν εμβολιαστεί εμφανίζουν συνδυασμένη ανοσία που μπορεί να είναι. η ισχυρότερη προστασία έναντι της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Πηγή: sfchronicle.com

Διαβάστε επίσης

Η Θεανώ ζήτησε, αλλά δεν πήρε, ο Κάτσος χαιρετά την ΠΕΦ κι ο Φιλίππου τρέχει νέες τιμές

Υπουργείο Υγείας για παρελάσεις: Υποχρεωτική η μάσκα για τους θεατές

Δέλτα Plus: Ποια είναι η νέα μετάλλαξη που ανησυχεί τους επιστήμονες

Exit mobile version