Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πολιτικές ελέγχου του καπνίσματος: Να μην παραμελούν τους καπνιστές και τα καινοτόμα προϊόντα

Ο διάλογος με τους εμπειρογνώμονες και τους ρυθμιστικούς φορείς σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, για να επιτραπούν τεκμηριωμένες πολιτικές και να εφαρμοστούν ρυθμιστικές προσεγγίσεις υπέρ της μείωσης της βλάβης από τον καπνό, είναι πλέον επιβεβλημένος και αναγκαίος.

Αυτός είναι ο στόχος του συνεδρίου “4th Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction, Novel Products, Research and Policy”, που διοργανώθηκε διαδικτυακά (29-30/9/2021) από την Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και τη Μείωση της Βλάβης – SCOHRE.
Το συνέδριο ανέδειξε αναμφίβολα το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ειδικών, όσον αφορά στις καινοτόμες προσεγγίσεις για τον έλεγχο του καπνίσματος, όπως η μείωση της βλάβης από τον καπνό, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πρόληψης ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ο μετασχηματισμός της καπνοβιομηχανίας

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τον μετασχηματισμό της καπνοβιομηχανίας με συντονιστή τον Clive Bates, Διευθυντή του οργανισμού Counterfactual Consulting Limited, που επικεντρώνεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ενεργειακή πολιτική και στη δημόσια υγεία.

Εφικτή η μείωση της συχνότητας καρκίνου

Ο κ. Μπέιτς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η πιθανότητα να μειωθεί η συχνότητα των μορφών καρκίνου, που οφείλονται στο κάπνισμα, είναι εφικτή, αν οι καπνιστές μετακινηθούν από τον παραδοσιακό καπνό, που καίγεται, σε μη καύσιμα προϊόντα χαμηλού κινδύνου.
«Τα επιστημονικά στοιχεία δεν θα είναι ποτέ ιδανικά, αλλά φαίνεται ότι οι κίνδυνοι είναι μικρότεροι», ανέφερε.

Η μετάβαση από το παραδοσιακό τσιγάρο στο θερμαινόμενο

Η Gizelle Baker PhD, Αντιπρόεδρος Global Scientific Engagement στη Philip Morris International, τόνισε από την πλευρά της ότι η μετάβαση από το παραδοσιακό τσιγάρο στο θερμαινόμενο μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, που προκαλούνται από τη χρόνια έκθεση στις τοξικές ουσίες, που δημιουργούνται κατά την καύση του καπνού.

Η κα. Μπέικερ σημείωσε ότι η κατηγορία των θερμαινόμενων τσιγάρων έχουν σχεδιαστεί για να θερμαίνουν τον καπνό, αντί να τον καίνε, μειώνοντας, έτσι, σημαντικά τις εκπομπές επιβλαβών χημικών.

Η Dr. Sharon Goodall, επικεφαλής ομάδας Επιστημών της British American Tobacco (BAT) μίλησε για τα προϊόντα, που δεν περιέχουν νικοτίνη και τις διαρκείς επιστημονικές έρευνες, ενώ ο Ian Jones, βασικός ερευνητής της Japan Tobacco International, αναφέρθηκε σε μελέτες, που δείχνουν μειωμένη έκθεση σε επιβλαβή και δυνητικά επιβλαβή συστατικά κατά τη μετάβαση από τσιγάρα σε θερμαινόμενα προϊόντα καπνού.

Τέλος, ο Joe Murillo, Ρυθμιστικός Διευθυντής του οργανισμού Juul Labs, εστίασε στην εκπαίδευση της κοινωνίας για τα οφέλη από τη μείωση των βλαβών από τον καπνό.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκαν, επίσης, τα εξής:

Διαβάστε επίσης

Από την Δευτέρα 11/10 το πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB στους εμβολιασμένους έφηβους

Παρελάσεις ανάλογα με το χρώμα των περιοχών και την επιδημιολογική εικόνα – Τι λένε οι ειδικοί

Νερό με σπόρους Chia: Γιατί το προτιμούν οι Tiktokkers;

 

Exit mobile version