Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Self test: Συνεχίζεται η διάθεσή τους από τα φαρμακεία

Δεκτό έκανε το αίτημα του υπουργείου Υγείας, για παράταση διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία , η πλειοψηφία του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), σε σημερινή συνεδρίαση, με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ωστόσο ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλάδη 4 τον Ιούλιο και 4 τον Άυγουστο.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.

Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συνέχιση της διανομής.

Στις 24 Ιουνίου, συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για το θέμα.

Υπενθυμίζεται, πως για την περιοχή της Αχαΐας όπου ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης self-tests, η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, με τα οποία υπάρχει συμφωνία.

Το ίδιο σχέδιο θα αξιοποιηθεί και στην Αττική σε περίπτωση που ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του για τη διανομή των οικιακών τεστ.

Η εφοδιαστική αλυσίδα των self-tests μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό όσων φαρμακείων επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί για τη δωρεάν διάθεση των self tests

Exit mobile version