Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Notam: Νέα παράταση για πτήσεις εξωτερικού έως 22 Οκτωβρίου – Όλες οι οδηγίες

Notam Νέα παράταση για πτήσεις εξωτερικού έως 22 Οκτωβρίου – Όλες οι οδηγίες

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού., όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΥΠΑ η notam για πτήσεις από το εξωτερικό που θα ισχύει έως 22/10/21 προβλέπει τα ακόλουθα:

Τι ισχύει για το PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Notam: Πώς μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

4) Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE)καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορονοϊό.

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι η χώρα που έχει εμβολιάσει το 99% των κατοίκων της

Όσα δεν ξέρετε για τη νέα ψηφιακή μαστογραφία με έγχυση σκιαγραφικού

Ο Κοντός & ο Ζαμάνης, οι βιταμίνες και το σκυλάκι του γενικού

Exit mobile version