Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Σκέρτσος προς φαρμακοποιούς: Δεν θα γίνονται τα self tests στα φαρμακεία

Healthstories-pharmacy

Τη δέσμευση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου ότι δεν θα γίνονται τα self tests στα φαρμακεία, απέσπασε σε τηλεφωνική επικοινωνία τους ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

Ο κ. Βαλτάς έθεσε το θέμα της αδυναμίας διενέργειας των self tests στα φαρμακεία, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, εν μέσω πανδημίας – όπως έγινε γνωστό από τον ΠΦΣ – ο υφυπουργός έκανε δεκτές τις αιτιάσεις του Συλλόγου και θα απαγορεύεται η διενέργεια των τεστ στα φαρμακεία, σε περίπτωση που αποφασιστεί η διάθεσή τους από τα φαρμακεία.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΦΣ, σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται θέμα διενέργειας των τεστ στα φαρμακεία, έναντι αντιτίμου 2 ευρώ. Στην ανακοίνωση αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των self test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας»

Exit mobile version