Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πλεύρης: Πώς θα παραγραφούν τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους

Πλεύρης: Πώς θα παραγραφούν τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους

Το πότε και πώς θα παραγραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες, ανέλυσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μέσα στον Νοέμβριο θα κατατεθεί διάταξη σε νομοσχέδιο που θα προβλέπει την παραγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Πώς θα παραγραφούν τα πρόστιμα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως όποιος έχει εμβολιαστεί – και αυτοί που θα εμβολιαστούν μέχρι την ψήφιση του νόμου – θα δει το πρόστιμό του να παραγράφεται.

Στην περίπτωση που το έχει ήδη πληρώσει, θα υπάρξει διαδικασία ή συμψηφισμού ή επιστροφής.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είπε χαρακτηριστικά: “Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Από επιλογή δεν βρίσκονται στη δουλειά”.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει πως η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. “Θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών”, σημείωσε.

Επισήμανε, δε, πως το μέτρο ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε θα υπάρξει σχετική απόφαση από το υπουργείο Υγείας. “Σεβόμαστε το τι είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ότι η αναστολή είναι συνταγματική μόνο σε αυτόν τον βαθμό”, σχολίασε.

Διαβάστε επίσης

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και άλλες άσπρες σκόνες από το ντουλάπι σας

Οι άκυρες αποκαλύψεις που έκανε ο Παύλος, η σέξι πρόεδρος και ο αδέκαστος Δημήτρης

Exit mobile version