Την αύξηση της αποζημίωσης των ιατρικών επισκέψεων Ιατρικών Επισκέψεων, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι η αύξηση είναι αναδρομική από την 1η Ιανουαρίου 2026.
Ταυτόχρονα, ο ΕΟΠΥΥ δίνει παράταση για την υποβολή των δαπανών Ιανουαρίου από τους συμβεβλημένους γιατρούς, μέχρι 10 Μαρτίου 2026.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφέρονται τα εξής:
“Σας γνωρίζουμε ότι στο άρθρο 65 του Ν. 5275/2026 (ΦΕΚ17/τΑ/6.2.2026) ορίζεται
αύξηση της αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ
ιατρών ειδικοτήτων από 10 σε 13 ευρώ από 01.01.2026. Προκειμένου να
ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, για
τις δαπάνες μηνός Ιανουάριου, δίνεται παράταση υποβολής τους έως τις 10.03.2026.
Οι συμβεβλημένοι ιατροί που έχουν ήδη υποβάλλει για τον Ιανουάριο, θα λάβουν
προσωπικό μήνυμα για τον τρόπο διαχείρισης των υποβολών τους”.
Την αύξηση της αποζημίωσης των ιατρικών επισκέψεων είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι “η αύξηση της αμοιβής των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ από 10 σε 13 ευρώ, αύξηση της τάξης του 30%, είναι η πρώτη αύξηση μετά από 16 χρόνια και γίνεται χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η χρηματοδότηση προέρχεται από εξοικονόμηση πόρων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού.
Όπως είχε πει, η πλατφόρμα οδήγησε σε εξορθολογισμό των ραντεβού και εξάλειψη πληρωμών για ραντεβού που δεν πραγματοποιούνταν, επιτρέποντας την ανακατανομή των κονδυλίων.
photo shutterstock
Διαβάστε επίσης
Οι άγνωστοι κίνδυνοι για τα μάτια από το αποκριάτικο μακιγιάζ και όχι μόνο
MyPBCVoice – Το ψηφιακό σημείο αναφοράς για την Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα
Γαλλία: Έμβρυο με σπάνιο αγγειακό όγκο έλαβε θεραπεία ενδομητρίως, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως
Ροχαλητό στα παιδιά: Πότε είναι αθώο και πότε «δείχνει» άπνοια ύπνου
