Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Έκρηξη της επιδημίας αναμένεται σήμερα με 20.000 κρούσματα – Η Όμικρον κυριάρχησε

Έκρηξη με 20.000 κρούσματα - Η Όμικρον κυριάρχησε

Με τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού να είναι κοντά στις 20.000, η έκρηξη της επιδημίας COVID-19 στη χώρα μας είναι, πλέον, γεγονός. Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Κρίσιμη και η σημερινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των ειδικών, για την εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories, οι νέες λοιμώξεις του κορωνοϊού θα κυμανθούν περίπου στις 20.000, κάτι που φαινόταν από νωρίς το πρωί.

Έκρηξη με σχεδόν 20.000 κρούσματα

Τα στοιχεία των ελέγχων των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας έδειχναν ότι η Τρίτη θα ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και νωρίς σήμερα το πρωί, οπότε και σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ και στο Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο έγιναν πάνω από 550.000 τεστ κορωνοϊού και είναι η πρώτη φορά, που στην Ελλάδα θα έχει καταγραφεί πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Κάτω από το επιδημιολογικό βάρος, αλλά και από τις αντιδράσεις, που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αποφασίσει να εφαρμοστούν πιο νωρίς τα μέτρα, που θα είχαν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Η πιο πιθανή ημερομηνία για την εφαρμογή των μέτρων στη διασκέδαση είναι η 30ή Ιανουαρίου, αλλά όλα θα κριθούν από την εισήγηση των μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Το πλέον ανησυχητικό γεγονός είναι η εκτόξευση των κρουσμάτων στην Αττική. Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως στην Αττική, πλέον, μιλάμε για 200-300% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως, άρα δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με τη Δέλτα.

«Η Δέλτα δεν έδινε αυξήσεις πάνω από 10 με 15%”», ανέφερε σημειώνοντας πως πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η Όμικρον είναι κυρίαρχη.

Διαβάστε επίσης

Πότε τα μωρά έχουν έκρηξη ανάπτυξης

Μπάχαλο με τις δηλώσεις Πλεύρη, ΕΟΔΥ και επιστημόνων: Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία, έχει χαθεί η μπάλα με την Όμικρον

Νέος κύκλος αρνητικών ρεκόρ – Στο 20% των κρουσμάτων η Όμικρον

Exit mobile version