Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Θ. Πλεύρης για νέα μέτρα: Στόχος οι περιορισμοί σε όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν – Αλλαγές στα ωράρια εργασίας και λιανεμπορίου

«Τα νέα μέτρα δεν στοχεύουν σε περιορισμό της δραστηριότητας των εμβολιασμένων, αλλά όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης .

Τα νέα μέτρα

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Θ. Πλεύρης, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ανέλυσαν τα νέα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού..

«Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση, αλλά αντέχει. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ που λειτουργούν ενώ έχουν εξασφαλιστεί αναπνευστήρες και υποδομή ώστε να μπορεί, αν χρειαστεί, να γίνει διασωλήνωση και εκτός ΜΕΘ.

Έχουμε άνω των 700 κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Σε ορισμένες περιοχές, όπου υπήρξε ιδιαίτερη πίεση, ενεργοποιήθηκε το μέτρο της επίταξης των υπηρεσιών», είπε ο κ. Θ. Πλεύρης.

Σχετικά με την αύξηση των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 900.000, εκ των οποίων τα 137.000 αφορούν την πρώτη δόση και τα 420.000 την τρίτη..

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στοχευμένα, ανέφερε. Υπάρχουν τρία στάδια:

Από τις 13 Δεκεμβρίου όποιος είναι άνω των 60 θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση για να απολαμβάνει τα προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως από τις 8 σήμερα το πρωί ξεκίνησε η επίταξη υπηρεσιών περίπου 80 γιατρών στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα.

Κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Αλλαγές στο λιανεμπόριο

Όπως είπε, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.

Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα είτε για επιχειρήσεις είτε για τους καταναλωτές, θα είναι υψηλά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Μάριος, η Μαρία κι ο Ψηλός

Ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση

Εφιαλτικό το σενάριο για τα Χριστούγεννα – Πάνω από 3.000 οι νεκροί, εκτιμά ο Κ. Γουργουλιάνης

Exit mobile version