Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Κικίλιας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Ποιοι θα πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους

Κικίλιας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Ποιοι θα πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους

Παραμένει το μέτρο αναστολής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου, όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και σε ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τα νέα μέτρα, που θα ισχύουν για όσους είναι ανεμβολίαστοι.

Όπως ανέφερε, από τις 13 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Μαρτίου του 2022 θα ισχύσουν τα εξής:

Τι θα ισχύει για τους δημόσιους χώρους

Οι ταξιδιώτες με όλα τα μέσα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα τεστ 48 ώρες πριν από το ταξίδι και τα παιδιά πρέπει να έχουν κάνει σελφ τεστ.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Πλέον με το εμβόλιο έχουμε την επιλογή που δεν είχαμε πριν, ζούμε στο τείχος ανοσίας ή έξω από αυτό; Τα δεδομένα από τις νοσηλείες των δύο τελευταίων μηνών δείχνουν ότι πρόκειται για την πανδημία των ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ πάνω από το 90% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ COVID-19 είναι ανεμβολίαστο”, είπε ο κ. Κικίλιας.

Εμφανώς φορτισμένος ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημασία της μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

“Αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και να προστατέψει. Δεν μπορεί η ζωή μας να αναστέλλεται. Έξι εκατ. πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Μετά τον 15Αύγουστο προστίθενται νέα ραντεβού, χρειαζόμαστε ένα εκατ. εμβολιασμούς ακόμη. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε και θα επιδείξουμε υπευθυνότητα και ότι θα επικρατήσει το εμείς του εγώ”, επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Στις ανακοινώσεις συμμετείχε και η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

“Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Χωρίς την πρόληψη δεν θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε όλους τους ασθενείς που θα νοσήσουν. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε τα εμβόλια”, τόνισε η κα Κοτανίδου.

Διαβάστε επίσης

Ακραία φτώχεια για 80 εκατ. ανθρώπους λόγω πανδημίας

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα – Στην απ΄έξω οι ανεμβολίαστοι

 

Exit mobile version