Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πότε μπορείτε να εμβολιαστείτε κατά του κορονοϊού ανάλογα με την ηλικία σας

Healthstories-vaccines-greece

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών ανά ηλικία ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 21/4. Στο πρόγραμμα των εμβολιασμών εντάσσεται από τις 5 Μαίου και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Την Τετάρτη 21/4 άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τα άτομα ηλικίας 55-59 ετών και ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Ακολουθούν:

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είχαν ανασταλεί εξαιτίας 6 περιστατικών θρομβώσεων που είχαν καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η οποία θα είναι παρόμοια με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΜΑ μετά από συνεδρίασή του έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου αξιολογώντας ότι τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τις σπάνιες επιπλοκές.

Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα που ανακοίνωσε ο γ.γ. Μάριος Θεμιστοκλέους έχουν ως εξής:

Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι 1.826.628 ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί.

Διαβάστε επίσης

4 στους 10 υγειονομικούς και ηλικιωμένους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Ευρωπαϊκές οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Exit mobile version