Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Καθαγιάστηκε στα Ιεροσόλυμα το μύρο που θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Καθαγιάστηκε στα Ιεροσόλυμα το μύρο που θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Το μύρο που θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ της Βρετανίας καθαγιάστηκε στα Ιεροσόλυμα, αντικατοπτρίζοντας τους δεσμούς του βρετανού μονάρχη με τους Αγίους Τόπους, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ και ο αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Ισραήλ Χοσάμ Ναούμ καθαγίασαν το μύρο στον Ναό της Αναστάσεως, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι προβλέπει το τελετουργικό

Με το άγιο μύρο ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει το χρίσμα κατά την τελετή στέψης του στο αβαείο του Ουέστμινστερ την 6η Μαΐου. Όπως προβλέπει το τελετουργικό, ο βρετανός μονάρχης θα αλείψει το μύρο στα χέρια, την κεφαλή και το στήθος του.

Για την παρασκευή του μύρου συλλέχθηκαν έλαια από δύο ελαιώνες στο Όρος των Ελαιών: στην Ιερά Μονή της Αναλήψεως και στην Εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής (όπου βρίσκονται τα λείψανα της γιαγιάς του Καρόλου, της πριγκίπισσας Αλίκης).

Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, που θα χοροστατήσει στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, δήλωσε ότι η προέλευση του μύρου αντικατοπτρίζει τον «ιστορικό δεσμό μεταξύ της τελετής στέψης, της Βίβλου και των Αγίων Τόπων». «Από τους αρχαίους βασιλείς μέχρι σήμερα, οι μονάρχες έλαβαν το χρίσμα με μύρο από τους Αγίους Τόπους», υπογράμμισε.

Το μύρο – με αιθέρια έλαια τριανταφυλλιάς, γιασεμιού, νεραντζιάς, πορτοκαλιάς, μοσχολίβανου, σησαμιού και κανέλας – είναι ανάλογο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην τελετής στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πριν από 71 χρόνια.

Ο βασιλιάς Κάρολος με το μύρο θα αλείψει τα χέρια, το κεφάλι και το στήθος, ενώ ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, που θα χοροστατήσει στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, δήλωσε ότι η προέλευση του μύρου αντικατοπτρίζει τον «ιστορικό δεσμό μεταξύ της τελετής στέψης, της Βίβλου και των Αγίων Τόπων».

Διαβάστε επίσης

Αρθρίτιδα ισχίου: Επώδυνη και επιδεινούμενη με την πάροδο του χρόνου – Αίτια και θεραπευτικές προσεγγίσεις

5 ιδέες για να διακοσμήσετε το τζάκι σας, αν δεν το ανάβετε

Exit mobile version