Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

13 λάθη στην αποθήκευση και πώς να τα διορθώσετε

Healthstories 13 λάθη στην αποθήκευση και πώς να τα διορθώσετε

Η αποθήκευση μπορεί να φαίνεται άσκοπη, αλλά μερικά λάθη μπορούν να σας κρατήσουν πίσω από την ιδανική κατάσταση οργάνωσης. Ευτυχώς, τα περισσότερα είναι μια εύκολη λύση.

Δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις στρατηγικές αποθήκευσης και να οργανωθείτε με τον σωστό τρόπο.

13 λάθη στην αποθήκευση

1. Γεμάτα ράφια

Δεν υπάρχει κανόνας αποθήκευσης που να λέει ότι κάθε τετραγωνικό εκατοστό ενός ραφιού πρέπει να είναι γεμάτο με πράγματα. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε τα αντικείμενά σας και να δημιουργήσετε ανεπιθύμητη οπτική ακαταστασία.

Αντίθετα, δοκιμάστε να εναλλάσσετε κάθετα και οριζόντια στοιχεία. Εάν ένα τμήμα ενός ραφιού έχει πολλά βιβλία ή δοχεία, δώστε στην άλλη πλευρά λίγο οπτικό χώρο αναπνοής με μια φωτογραφία ή άλλο αντικείμενο.

2. Χρησιμοποιείτε το λάθος δοχείο

Τα καλάθια, τα κουτιά και τα δοχεία είναι όλα χρήσιμα δοχεία αποθήκευσης, αλλά είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε για τη σωστή δουλειά. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον αποθηκευτικό χώρο σας, θα πρέπει να έχετε μία στρατηγική σχετικά με τον τύπο που χρησιμοποιείτε για διαφορετικά είδη αντικειμένων.

3. Βασίζεστε σε έναν τύπο ή μέγεθος αποθήκευσης

Τα κουτιά αποθήκευσης δεν χρειάζεται να είναι ίδια για όλα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό μεγεθών και τύπων αποθήκευσης, όπως καλάθια με ανοιχτό πλέγμα, υφασμάτινα δοχεία, γυάλινα βάζα και ψάθινα καλάθια. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε το χώρο και να βρείτε πιο ευχάριστες οπτικά λύσεις για αντικείμενα με περίεργο σχήμα.

4. Αγνοείτε τους στενούς χώρους

Ακόμα και τα μικρά δωμάτια μπορούν να έχουν πολύ χώρο αποθήκευσης, εάν έχετε μία στρατηγική. Για στενούς χώρους, επιλέξτε έπιπλα που δεν πιάνουν πολύ χώρο.

5. Αποθηκεύετε σε βαθιά ντουλάπια

Τα εξαιρετικά βαθιά ντουλάπια και τα φαρδιά ράφια λειτουργούν καλά σε ορισμένες περιοχές, αλλά μερικές φορές (ειδικά σε μικρότερους χώρους) οι πιο στενές λύσεις αποθήκευσης είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή. Επιπλέον, η αποθήκη σας έχει λιγότερες πιθανότητες να γεμίσει και να αποδιοργανωθεί.

6. Δεν εκμεταλλεύεστε τους ψηλούς χώρους

Αν ψάχνετε για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, αναζητήστε πιθανά τετραγωνικά μέτρα αποθήκευσης πάνω από το ύψος του κεφαλιού. Εκμεταλλευτείτε την περιοχή πάνω από το επίπεδο των ματιών τόσο για προβολή όσο και για αποθήκευση, αποθηκεύοντας τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά πιο κοντά στην οροφή.

7. Οπτική ακαταστασία

Η οπτική ακαταστασία μπορεί να κάνει έναν κατά τα άλλα τακτοποιημένο χώρο να φαίνεται αποδιοργανωμένος και χαοτικός. Τα ηλεκτρονικά συχνά συμβάλλουν σε αυτό. Όλες αυτές οι συσκευές και τα αντίστοιχα καλώδια τους μπορούν να οδηγήσουν σε ένα συνονθύλευμα αντικειμένων. Επιλύστε αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιώντας κάθετα δοχεία σε όμορφα σχέδια ή χρώματα. Όταν είναι ευχάριστο να βλέπεις ένα σημείο, είναι πιο πιθανό να προσέχεις τακτικά την αποθήκευσή σου.

8. Επιμονή στις κλειστές πόρτες

Η αποθήκευση δεν χρειάζεται πάντα να είναι κρυφή για να είναι χρήσιμη.

Τα ανοιχτά ράφια και τα ντουλάπια χωρίς πόρτα μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της πρόσβασης ή να σας επιτρέψουν να εκθέσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα.

9. Δυσκολία προσβασιμότητας

Εάν τα μέλη της οικογένειάς σας δεν μπορούν να φτάσουν αυτό που χρειάζονται, θα ζητήσουν βοήθεια για να το αποκτήσουν—και δεν θα μπορούν να το ξαναβάλουν στη θέση τους. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, δημιουργήστε χώρο αποθήκευσης που είναι προσβάσιμος για όλους στο νοικοκυριό, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών.

10. Αντικείμενα ανά εποχή

Τα παλτό, τα μαγιό, τα παπούτσια και άλλα εποχιακά είδη δεν χρειάζεται να καταλαμβάνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο όλο το χρόνο. Χρησιμοποιήστε το χώρο κάτω από το κρεβάτι ή τα επάνω ράφια για αντικείμενα εκτός εποχής για να ελευθερώσετε συρτάρια και ράφια για πράγματα που θα χρειαστείτε πραγματικά στο εγγύς μέλλον.

Με πληροφορίες από bhg.com

Διαβάστε επίσης

Ζωή Ράπτη: “Έτοιμες να λειτουργήσουν οι νέες δομές ψυχικής στήριξης των εργαζομένων”

Πώς μπορώ να βοηθήσω τη σύντροφό μου κατά στην εμμηνόπαυση

Διατροφικά tips για να προλάβουμε/ ξεπεράσουμε το κρυολόγημα!

Exit mobile version