Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Να γιατί αυτές οι σκληρές μεμονωμένες τρίχες στο πιγούνι συνεχίζουν να μεγαλώνουν

Να γιατί αυτές οι σκληρές μεμονωμένες τρίχες στο πιγούνι συνεχίζουν να μεγαλώνουν

Είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερες τρίχες στο σώμα τους από άλλους αλλά αν εμφανιστούν τρίχες στο πιγούνι, είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε γιατί.

Οι τρίχες στο πιγούνι στις γυναίκες δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αν έχετε δει μια τυχαία τρίχα στο πιγούνι, μπορεί να έχετε πιάσει γρήγορα ένα τσιμπιδάκι για να τη βγάλετε απαλά από το πρόσωπό σας.

Ενώ η επιλογή της αποτρίχωσης από το πιγούνι είναι μια αποδεκτή και εύκολη λύση, βοηθά επίσης να καταλάβουμε γιατί αυτές οι τρίχες εμφανίζονται εξαρχής.

Οι «τυχαίες» τρίχες που βρίσκεις σε μέρη όπως το πιγούνι σου στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο τυχαίες. Εάν βρείτε ποτέ μια αδέσποτη τρίχα στο σώμα σας σε ένα μέρος που δεν έχετε ξαναδεί, όπως τρίχες στο πιγούνι, είναι πιθανό να οφείλεται σε ορμονική αλλαγή.

«Οι αδέσποτες τρίχες εμφανίζονται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες για διαφορετικούς λόγους», είπε η δερματολόγος Orit Markowitz, MD , στο popsugar.

«Καθώς οι γυναίκες γίνονται περιεμμηνοπαυσιακές ή εμμηνοπαυσιακές, οι ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο είναι συχνές λόγω ορμονικών αλλαγών».

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, το σώμα σας θα αρχίσει να παράγει λιγότερα οιστρογόνα ενώ εξακολουθεί να παράγει τις ίδιες ποσότητες τεστοστερόνης (αυτό συμβαίνει επίσης όταν έχετε ωορρηξία). Αυτή η τεστοστερόνη μπορεί, με τη σειρά της, να σας προκαλέσει ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο σε μέρη όπως το πιγούνι, ο λαιμός ή το άνω χείλος .

Εκτός από την ωορρηξία και τη εμμηνόπαυση, οι γυναίκες μπορούν επίσης να αρχίσουν να βλέπουν τριχοφυΐα στο πρόσωπο ως αποτέλεσμα των φαρμάκων για την ανάπτυξη της τρίχας.

Ένας άλλος μεγάλος λόγος: το άγχος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις της ποσότητας τεστοστερόνης που παράγει το σώμα σας .

Πρέπει να ανησυχώ για τις τρίχες στο πιγούνι μου;

Όχι πάντα, αλλά σύμφωνα με τον Δρ Μάρκοβιτς, μερικές φορές η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα όπως οι τρίχες στο πιγούνι σε νεότερες γυναίκες μπορεί να είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό.

«Σε νεότερες ηλικιακές ομάδες, αυτό μπορεί να συσχετιστεί με ορισμένες ασθένειες όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή το σύνδρομο Χ όπου οι γυναίκες σταματούν να έχουν τακτικά εμμηνόρροια και παίρνουν βάρος», είπε. «Αυτές οι ασθένειες οφείλονται στην αντίσταση στην ινσουλίνη που προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες οι οποίες οδηγούν σε τρίχες σε ανεπιθύμητες περιοχές όπως το πρόσωπο και άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αυξημένη αύξηση βάρους».

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ή PCOS, είναι μια ασθένεια κοινή μεταξύ των γυναικών. Επηρεάζει το 6-12 των γυναικών και προκαλείται από ωοθήκες που μεγεθύνονται από κύστεις. Το PCOS μπορεί επίσης να προκαλέσει ακανόνιστες ή σπάνιες περιόδους, υπερβολική ακμή και αύξηση βάρους, επομένως εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα που συνοδεύουν τις ανεπιθύμητες τρίχες του προσώπου σας, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ με ασφάλεια από τις τρίχες σε πιγούνι και πρόσωπο;

Το PCOS μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, επομένως θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για βοήθεια εάν πιστεύετε ότι η ασθένεια είναι η υποκείμενη αιτία της τριχοφυΐας σας. Εάν όχι, υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης – όπως το τσιμπιδάκι ή η αποτρίχωση με κερί – με τις οποίες μπορείτε να απαλλαγείτε προσωρινά από τις τρίχες. Για μια πιο μόνιμη λύση, ο Δρ Markowitz συνιστά την αποτρίχωση με λέιζερ εάν οι τρίχες στο πρόσωπό σας είναι πιο σκούρες και αναζητάτε μια θεραπεία που να είναι πιο μακροχρόνια.
Τα λέιζερ είναι καλύτερα για σκούρες τρίχες γιατί έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν τα καστανά χρώματα-στόχο, επομένως όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το δέρμα και όσο πιο σκούρα και πυκνά είναι τα μαλλιά, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα». Για πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, καλύτερη λύση είναι οι τοπικές κρέμες ή η ηλεκτρόλυση .

Η μόνη μέθοδος που δεν θα συνιστούσε ο Δρ Markowitz είναι το ξύρισμα, καθώς «αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα, ακμή, ακόμη και θυλακίτιδα ή φλεγμονή ή ουλές που μοιάζουν με ακμή στους θύλακες των τριχών».

 

Διαβάστε επίσης

Τι να μην φάτε όταν είστε άρρωστοι – Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τα 10 πιο συχνά προβλήματα υγείας

Σε σοβαρή κατάσταση ο ηθοποιός Τζέρεμι Ρένερ

Exit mobile version