Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Καρδιοχειρουργός μοιράζεται στο TikTok τις 4 τροφές που αποφεύγει για την υγεία της καρδιάς

trofes-ygeia-tis-kardias

Όταν ένας καρδιοχειρουργός δίνει συμβουλές για την υγεία της καρδιάς, μάλλον κάτι ξέρει ή μάλλον κάτι βλέπει καλύτερα, ειδικά σε ότι αφορά τις επιπτώσεις που έχουν διάφορες τροφές στην υγεία της καρδιάς.

Οι 4 τροφές που επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς

Οι πρόσφατες συμβουλές του καρδιοχειρουργού Jeremy London, MD, σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok @drjeremylondon εστιάζουν στις 4 τροφές που «αποφεύγει απολύτως» ως καρδιοχειρουργός:

 

1. Fast food

Αυτό είναι μάλλον προφανές, αλλά πρέπει να το εμπεδώσουμε. Ο καρδιοχειρουργός αναφέρει το γρήγορο φαγητό ως την πρώτη ομάδα τροφίμων που αποφεύγει.

“Το όνομα τα λέει όλα. Τα περισσότερα από τα προιόντα που είναι διαθέσιμα στις αλυσίδες γρήγορου φαγητού είναι “βρώσιμο προϊόν διατροφής”, δεν είναι καν αληθινό φαγητό”, λέει ο καρδιοχειρουργός.

2. Αναψυκτικά

Δυστυχώς, δεν έχει διαφορά αν επιλέγετε αναψυκτικό με λίγες θερμίδες ή χωρίς ζάχαρη: Όσον αφορά την υγεία της καρδιάς, ο Jeremy London λέει ότι είναι σημαντικό να αποφεύγετε τόσο τα κανονικά όσο και τα διαιτητικά αναψυκτικά.

3. Προϊόντα γαλακτος

Ο Jeremy London συμβουλεύει επίσης να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

«Είμαστε τα μόνα θηλαστικά που πίνουμε γάλα εκτός της βρεφικής ηλικίας και το πίνουμε από διαφορετικό είδος», λέει. “Σκέψου το.”

Η American Heart Association (AHA) συνιστά στους ενήλικες στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά, επειδή περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από τις επιλογές πλήρους γάλακτος.

«Τα κορεσμένα λιπαρά τείνουν να αυξάνουν το επίπεδο της LDL-C χοληστερόλης στο αίμα», εξηγεί η AHA. “Η υψηλή χοληστερόλη LDL-C είναι ένας από τους έξι κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις που μπορεί να αλλάξει, να αντιμετωπιστεί ή να τροποποιηθεί. Μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη άλλων παθήσεων της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.”

4. Αλκοόλ

Το τελευταίο πράγμα που λέει ο Jeremy London ότι αποφεύγει είναι το αλκοόλ — και αυτό περιλαμβάνει τόσο την υπερβολική κατανάλωση ποτού όσο και την κατανάλωση δύο ποτηριών κρασί με το δείπνο.

“Το αλκοόλ είναι απολύτως τοξικό για κάθε κύτταρο του σώματός μας. Ακόμη και η μέτρια ή περιστασιακή χρήση είναι, στην πραγματικότητα, επιζήμια”, προειδοποιεί ο London. «Επομένως, αν εργαζόμαστε τόσο σκληρά για να βελτιστοποιήσουμε την υγεία μας, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να σταματήσετε να δηλητηριάζετε ενεργά το σώμα σας».

Διαβάστε επίσης

RESP-8: Το εργαλείο των φαρμακοποιών για την αξιολόγηση λοιμώξεων του αναπνευστικού

Σύλλογος Φλόγα- Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ ίδιες

Exit mobile version