Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Μουστάρδα: Ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση του λίπους

moustarda-gia-apwlwia-barous.

Η κουρκουμίνη, η ουσία που δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο χρώμα της, επιβραδύνει την ανάπτυξη των ιστών λίπους και βοηθά στην απώλεια βάρους, αναφέρει μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal Endocrinology.

Υπάρχουν διάφορα είδη μουστάρδας ανάλογα με τους σπόρους και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην εκάστοτε συνταγή.

Η μουστάρδα περιέχει δύο αντιοξειδωτικά, τα ισοθειοκυανικά και τη σινιγρίνη. Τα ισοθειοκυανικά, το έλαιο που είναι υπεύθυνο για την πικάντικη γεύση που βρίσκεται στη μουστάρδα, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες χωρίς ωστόσο αν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες για την ακριβή σύνδεση.

Τα ισοθειοκυανικά, μπορεί επίσης να παίξουν ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη, να μειώσουν την κακή χοληστερόλη για να παρέχουν καρδιαγγειακά προστατευτικά αποτελέσματα και νευρολογικά οφέλη που μπορεί να βοηθήσουν τα άτομα με αυτισμό. Όπως όμως ισχύει και για την πρώτη περίπτωση, πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να έχουμε μία πιο σίγουρη και ξεκάθαρη σύνδεση.

Το άλλο αντιοξειδωτικό που περιέχει η μουστάρδα είναι η σινιγρίνη η οποία έχει αντικαρκινικές, αντιβακτηριακές, αντιικές, αντιμυκητιακές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες.

Ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν οποιαδήποτε από αυτές τις καλλυντικές ή φαρμακευτικές χρήσεις της μουστάρδας ή του σπόρου μουστάρδας.

Διατροφική αξία

Μία κανονική μερίδα μουστάρδας είναι περίπου μία κουταλιά του γλυκού. Η ποσότητα αυτή έχει 3 θερμίδες οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από τους υδατάνθρακες.

Όσο για το εάν η κατανάλωση της μουστάρδας ωφελεί στην απώλεια βάρους, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα, ωστόσο σίγουρα η μουστάρδα είναι μία σως με πολύ χαμηλότερη θερμιδική αξία και πιο υγιεινή από ότι άλλες.

Μουστάρδα: Τα οφέλη για την υγεία 

Διαβάστε επίσης 

Ανάκληση σοκολάτας από τον ΕΦΕΤ

Ξηροί καρποί και δίαιτα: Ποιους να προτιμήσετε και γιατί

Exit mobile version