Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

ΕΟΔΥ: Συμβουλές για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος

ΕΟΔΥ Συμβουλές για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος

Συμβουλές, προς τους πολίτες για την κατανάλωση αλλά και χειρισμό του κρέατος, κατά την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος, δίνει ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πολύ συχνά παθαίνουμε “τροφική δηλητηρίαση”, εμφανίζουμε δηλαδή συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση μολυσμένου τρόφιμου τόσο εκτός όσο και εντός του οικιακού περιβάλλοντος. Το φαινόμενο αυτό  παρατηρείται και την περίοδο των εορτών και οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κακούς χειρισμούς – πρακτικές στην προετοιμασία και συντήρηση των τροφίμων.

ΕΟΔΥ: Συμβουλές για την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος

Χειριστείτε το ωμό κρέας σωστά

Μαγειρέψτε το κρέας και τη γέμιση επαρκώς

Χειριστείτε τα περισσεύματα με ασφάλεια

Πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων

Διατηρήστε τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες

Αποψύξτε το κρέας με ασφάλεια

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό:

Εγκυμοσύνη και εορταστικά τρόφιμα

Οι έγκυες, αναφέρει ο ΕΟΔΥ, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης, εμφάνισης, δηλαδή,  συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου. Εάν είστε έγκυος, αποφύγετε την κατανάλωση των παρακάτω τροφίμων, κατά την περίοδο  των εορτών αλλά και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Διαβάστε επίσης 

Τρόφιμα που επιβαρύνονται από τα βαρέα μέταλλα – Ανησυχία για τις παιδικές τροφές

Στις 3 καλύτερες κουζίνες του κόσμου η ελληνική, μετά από παγκόσμια ψηφοφορία του Taste Atlas

 

 

Exit mobile version