Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πολλαπλά τα οφέλη των φυτικών ινών στον οργανισμό

Πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία και την ισορροπία του οργανισμού, χαρακτηρίζονται οι φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες ανευρίσκονται κυρίως στα φρούτα, τα λαχανικά, στα προϊόντα ολικής άλεσης και στα όσπρια και αποτελούν μέρη των φυτικών τροφών, τα οποία δεν πέπτονται και δεν απορροφώνται από τον οργανισμό μας.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν οι Πολυξένη Κουτκιά-Μυλωνάκη, Ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Κλινικής Διαιτολογίας ΥΓΕΙΑ και η Όλγα Τσιότσιου ,Κλινική Διαιτολόγος, στο Τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας ΥΓΕΙΑ , η συστηματική πρόσληψή τους μέσα από το καθημερινό μας διαιτολόγιο και σε όσο το δυνατόν υψηλότερες ποσότητες, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του σώματός μας και αυξάνει τα επίπεδα προστασίας του.

Τα οφέλη των φυτικών ινών για τον οργανισμό

Αυξήστε την ποσότητα των φυτικών ινών μέσα στη μέρα

Ωστόσο, λίγη προσοχή πρέπει να δοθεί στην υπερκατανάλωση φυτικών ινών, αλλά ακόμα και στην απότομη αύξησή τους στο διαιτολόγιο, καθώς μπορεί να προκληθούν δυσάρεστα συμπτώματα, όπως κοιλιακός πόνος, φούσκωμα, μετεωρισμός και εντερικά αέρια. Αυξήστε σταδιακά την ποσότητα των ινών μέσα σε μια περίοδο μερικών εβδομάδων. Επιπρόσθετα, για την καλύτερη απόδοσή τους, παράλληλα με την κατανάλωση των ινών χρειάζεται και επαρκής πρόσληψη νερού.

Πηγή: hygeia.gr

Exit mobile version