Μία διακοπή ρεύματος μπορεί να είναι προγραμματισμένη και επομένως, να έχετε ενημερωθεί εκ των προτέρων. Στην πραγματικότητα, όμως, το πιθανότερο σενάριο είναι πως η διακοπή ρεύματος συμβαίνει είτε λόγω βλάβης στον πάροχο του ηλεκτρισμού σας, είτε λόγω ζημιάς στο δικό σας ηλεκτρολογικό σύστημα, περίπτωση κατά την οποία ενδείκνυται να καλέσετε άμεσα έναν ηλεκτρολόγο, που θα επιδιορθώσει το πρόβλημα.
Και στα δύο, η διακοπή ρεύματος θα σας βρει απροετοίμαστους και επομένως, τα τρόφιμα σας θα κινδυνέψουν να χαλάσουν. Πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε πως το περιβάλλον του ψυγείου ή του καταψύκτη δε θα αποκτήσει αμέσως σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάλογα με το μοντέλο του ψυγείου και μερικούς άλλους παράγοντες για τους οποίους μπορεί να σας ενημερώσει είτε ο ηλεκτρολόγος σας, είτε κάποιος εξουσιοδοτημένος πωλητής του προϊόντος, το ψυγείο σας μπορεί να κρατηθεί δροσερό για περίπου 4 ώρες, ενώ ένας καταψύκτης θα μπορούσε να παραμείνει κρύος για ένα διάστημα που αγγίζει μέχρι και τις 48 ώρες.
Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του ψυγείου και του καταψύκτη σας χαμηλή και, ως εκ τούτου, ασφαλή για την αποθήκευση τροφίμων, ακόμα και κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος, μειώνοντας το ρίσκο τα τρόφιμα να αλλοιωθούν.
Διακοπή ρεύματος: Πώς να προστατέψετε τα τρόφιμα σας
Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) έχουν εκδώσει συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων για όσους επηρεάζονται από διακοπές ρεύματος.
Αποφύγετε να ανοίξετε τις πόρτες του ψυγείου και του καταψύκτη, εκτός εάν χρειαστεί. Εάν παραμείνει κλειστό, το φαγητό θα παραμείνει κρύο για περισσότερο – ένα κλειστό ψυγείο θα διατηρήσει το φαγητό κρύο για περίπου τέσσερις ώρες, ενώ ένας πλήρης καταψύκτης θα διατηρήσει τη θερμοκρασία του για περίπου 48 ώρες (24 ώρες εάν είναι μισό-γεμάτος).
Τοποθετήστε το κρέας και τα πουλερικά στη μία πλευρά του καταψύκτη ή σε ένα δίσκο. Αυτό βοηθά στην αποτροπή της διασταυρούμενης μόλυνσης των χυμών απόψυξης.
Χρησιμοποιήστε ξηρό ή μπλοκ πάγου για να διατηρήσετε το ψυγείο όσο το δυνατόν πιο κρύο. Πενήντα κιλά ξηρού πάγου θα πρέπει να διατηρήσουν έναν πλήρως εφοδιασμένο ψυκτήρα 18-κυβικών ποδιών για δύο ημέρες.
Πριν φάτε φαγητό από ψυγείο ή τον καταψύκτη, ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα ασφαλές:
Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου και του καταψύκτη σας. Απορρίψτε τυχόν ευπαθή τρόφιμα (πράγματα όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, αυγά ή υπολείμματα) που ήταν πάνω από 40 ° F για δύο ώρες ή περισσότερο.
Πετάξτε οποιοδήποτε φαγητό έχει ασυνήθιστη μυρωδιά, χρώμα ή υφή ή αισθάνεται ζεστό στην αφή. Θα θελήσετε να ελέγξετε κάθε στοιχείο ξεχωριστά για αυτό.
Ελέγξτε κατεψυγμένα τρόφιμα για κρύσταλλα πάγου. Το φαγητό στον καταψύκτη σας που ξεπαγώθηκε μερικώς ή πλήρως μπορεί να παγωθεί με ασφάλεια εάν εξακολουθεί να περιέχει κρύσταλλα πάγου ή είναι 40 ° F ή χαμηλότερο.
Ποτέ μην δοκιμάζετε φαγητό για να αποφασίσετε αν είναι ασφαλές. Εάν δεν είστε σίγουροι, απλώς πετάξτε το.
Εάν η υπομονή σας εξαντλείται λόγω χειμερινών καταιγίδων, μην χρησιμοποιείτε το χιόνι ως προσωρινό ψυγείο. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να ξεπαγώσουν τα τρόφιμα ακόμη και αν η θερμοκρασία είναι κρύα – και τα τρόφιμα μπορούν να έρθουν σε επαφή με ζώα σε εξωτερικούς χώρους, εξήγησε το CDC, στον ιστότοπό του. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε κουβάδες και δοχεία για να δημιουργήσετε πάγο για αποθήκευση στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σας για να διατηρήσετε τα τρόφιμα κρύα.
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι: Όταν έχετε αμφιβολίες, πετάξτε το.
Διαβάστε επίσης
Η κατανάλωση μόνο ενός αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο τριχόπτωσης
Πού οφείλεται η ακαταμάχητη γοητεία της σοκολάτας – Επιστήμονες βρήκαν το γιατί