Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Όλες οι τροφές που επιβαρύνουν την αιθουσαία ημικρανία

Όλες οι τροφές που επιβαρύνουν την αιθουσαία ημικρανία

Η αιθουσαία ημικρανία είναι μια κατάσταση ημικρανίας που προκαλεί ίλιγγο και φαίνεται ότι κάποιες τροφές την επιβαρύνουν.

Όσοι ταλαιπωρούνται από αιθουσαία ημικρανία μπορεί να βιώνουν ίλιγγο, να αισθάνονται ότι κινούνται ενώ δεν κινούνται ή ότι τα πάντα γύρω τους γυρίζουν.

Ένα επεισόδιο αιθουσαίας ημικρανίας διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετές ώρες. Τα συμπτώματα του επεισοδίου μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ισορροπίας, ναυτία, ζαλάδα, αποπροσανατολισμό ή σύγχυση, ναυτία και έμετο και σοβαρό πονοκέφαλο.

Αν και οι κρίσεις ημικρανίας συχνά περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενους, παλλόμενους πονοκεφάλους, τα αιθουσαία επεισόδια ημικρανίας μπορεί να μην περιλαμβάνουν αυτό το σύμπτωμα, καθιστώντας δύσκολη τη διάγνωση.

Συγκεκριμένα, ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των αιθουσαίων κρίσεων ημικρανίας.

Κάποιες έρευνες σύμφωνα με την healthline δείχνουν ότι η αλλαγή της διατροφής σας μπορεί να μειώσει την εμφάνιση και την ένταση των κρίσεων ημικρανίας.

Αιθουσαία ημικρανία και τροφές

Οι συνήθεις διατροφικοί παράγοντες που προκαλούν αυτές τις επιθέσεις της αιθουσαίας ημικρανίας περιλαμβάνουν τη σοκολάτα, το αλκοόλ, τον καφέ, τα παλαιωμένα τυριά και τα επεξεργασμένα κρέατα. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν χημικές ουσίες όπως τυραμίνη, νιτρικά άλατα, ισταμίνη και φαινυλαιθυλαμίνη, τα οποία όλα έχουν συνδεθεί με συμπτώματα ημικρανίας .

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι τα συμπτώματα της ημικρανίας επιδεινώνονται εάν δεν τρώνε, γεγονός που υποδηλώνει ότι η νηστεία και η παράλειψη γευμάτων μπορεί να αυξήσουν τη σοβαρότητα των κρίσεων.

Λάβετε υπόψη ότι οι τροφές ενεργοποίησης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η διατροφή τους δεν επηρεάζει τα επεισόδια ημικρανίας.

Αιθουσαία ημικρανία: Τροφές προς αποφυγή

Μια δίαιτα εξάλειψης για την αιθουσαία ημικρανία θα πρέπει να αφαιρεί τρόφιμα που σχετίζονται με συμπτώματα ημικρανίας, όπως:

Άλλες τροφές που ενδεχομένως μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της αιθουσαίας ημικρανίας είναι τα εξής:

Τροφές για κατανάλωση

Μπορείτε πάντως να απολαύσετε πολλά υγιεινά και νόστιμα φαγητά, όπως:

Διαβάστε επίσης

Βεγγαλικά και ζώα συντροφιάς: 5 tips για να αντιμετωπίσετε τους φόβους τους

Σε αυτή την ηλικία πρέπει να κάνουν οι υπερτασικοί τα τεστ νοητικών λειτουργιών

COVID-19: Οι θάνατοι δεν μειώνονται με ταχύ ρυθμό – Γιατί συμβαίνει αυτό, πότε θα αλλάξει

Exit mobile version