Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Σαρακοστιανά: Συμβουλές από τον ΕΟΔΥ για ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών και οστρακοειδών

Healthstories Σαρακοστιανά Συμβουλές από τον ΕΟΔΥ για ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών και οστρακοειδών

Στις 7 Μαρτίου 2022, την Καθαρά Δευτέρα, ξεκινά η νηστεία της Σαρακοστής που διαρκεί, έως το Σάββατο 23 Απριλίου 2022 και το έθιμο θέλει Σαρακοστιανά!

Τα Σαρακοστιανά

Όσοι επιλέγουν να νηστέψουν, δεν καταναλώνουν τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά, ενώ καταναλώνουν τροφές όπως δημητριακά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, μαλάκια και οστρακοειδή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, στη χώρα μας έχουν σημειωθεί κατά καιρούς την περίοδο αυτή κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση οστρακοειδών, η οποία παρουσιάζει αύξηση την περίοδο της Σαρακοστής, τόσο εντός όσο και εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

Αυτό συμβαίνει διότι, ιοί όπως ο νοροϊός, που έχουν διεθνώς συσχετιστεί με την εμφάνιση επιδημιών γαστρεντερίτιδας ύστερα από κατανάλωση ατελώς μαγειρεμένων/ωμών οστρακοειδών (μύδια, στρείδια κτλ), είναι ανθεκτικοί τόσο στο μαγείρεμα στον ατμό όσο και σε θερμοκρασίες μέχρι 60οC.

Συμβουλές για τα Σαρακοστιανά και την ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών/οστρακοειδών:

Διαβάστε επίσης

Θωρακίστε με φυσικό τρόπο το “πεσμένο” ανοσοποιητικό σας

Tik Tok : Έξυπνες συμβουλές να δοκιμάσετε στο επόμενο ταξίδι σας

 

Exit mobile version