Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ψάρια σε κονσέρβα: Τα 4 πιο υγιεινά

psaria-se-konserva

Τα ψάρια σε κονσέρβα είναι γεμάτα πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βασικά θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη D και το ασβέστιο, ενώ είναι μία εύκολη και οικονομική λύση.

1. Σαρδέλες

Οι σαρδέλες είναι διατροφικοί γίγαντες:

2. Σολομός

Ο κονσερβοποιημένος σολομός προσφέρει πολλά από τα ίδια οφέλη με τα φρέσκα φιλέτα, αλλά χωρίς τον χρόνο προετοιμασίας.
Διατροφικά οφέλη (100 γρ.)

3. Τόνος

Καταναλώνετε τον τόνο με μέτρο, ειδικά κατά την εγκυμοσύνη (~2 μερίδες/εβδομάδα) ή τα παιδιά (~1-2/μήνα).

Διατροφικά οφέλη (100 γρ.)

Ο τόνος μπορεί να περιέχει υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου. Επιλέξτε ποικιλίες με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο συγκρίνοντας τις ετικέτες.

4. Σκουμπρί

Το σκουμπρί είναι ένα λιγότερο γνωστό διαμάντι ανάμεσα στα κονσερβοποιημένα ψάρια.

Διατροφικά οφέλη (100 γρ.)

Το σκουμπρί προσφέρει πολλά οφέλη για την καρδιά, παρόμοια με τον σολομό και τις σαρδέλες.
Συνήθως έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο από άλλες επιλογές όπως ο τόνος, γεγονός που τον καθιστά ασφαλέστερη επιλογή.

photo shutterstock

Διαβάστε επίσης

Το 34% των δαπανών υγείας καλύπτεται από τα νοικοκυριά – Αύξηση κόστους σε ιδιωτικές κλινικές και ασφαλιστικές εταιρείες

Σε νοσοκομείο της Ρώμης με καρδιακό πρόβλημα ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα

Exit mobile version