Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ελιά: Ο ταπεινός καρπός με την πλούσια διατροφική αξία

elia gia diaita

Ένα από τα αγαπημένα συνοδευτικά κάθε ελληνικού πιάτου είναι η ελιά, με πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι ελιές χρησιμοποιούνται πολύ στη μεσογειακή διατροφή. Τις τρώμε σκέτες ή τις βάζουμε στην πίτσα, στις σαλάτες και σε πολλές συνταγές για παραδοσιακά φαγητά.

Παρότι καταναλώνονται ευρέως, γνωρίζουμε πραγματικά τι προσφέρει η ελιά στον οργανισμό και την υγεία μας; Πολλοί μύθοι την συνοδεύουν, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από τη φήμη.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 5 αλήθειες και 5 μύθους γύρω από τις ελιές.

Αλήθειες για την ελιά 

Μύθοι για την ελιά

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Τρία μυστικά για σίγουρη απώλεια βάρους μέχρι το καλοκαίρι

Αναπληρώστε έξυπνα τη βιταμίνη D που σας λείπει

Exit mobile version