Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πιο κοντά σε πιο επίπεδη κοιλιά με αυτά τα 5 tips

pio epipedi koilia tips

Μια επίπεδη κοιλιά δεν είναι ζητούμενο μόνο για την εξωτερική εικόνα κάποιου ατόμου, αλλά κυρίως για τον μη συσχετισμό της με μεταβολικό σύνδρομο και άλλα θέματα υγείας.

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς – πέρα από ενοχλητικό και αντιαισθητικό για κάποιους – είναι γνωστό ότι αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν στρατηγικές, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και συμβάλλουν στο να μειωθεί το μέγεθος (η περίμετρος) της μέσης.

Πιο επίπεδη κοιλιά με υπομονή, επιμονή και αυτά τα 5 tips

Οι διατροφολόγοι προτείνουν 5 tips, πάντα σε συνδυασμό με αυτοπειθαρχία, υπομονή και επιμονή.

1) Κόψτε θερμίδες, αλλά όχι πάρα πολύ.

Είναι γνωστό ότι πρέπει να κόψετε θερμίδες, για να προκαλέσετε απώλεια βάρους. Παρόλα αυτά ο περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων σας στον μη επιθυμητό βαθμό μπορεί να αποβεί αντιπαραγωγικός. Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση στον μεταβολικό σας ρυθμό ή στον αριθμό των θερμίδων που καίτε σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον αυτή η μείωση του μεταβολικού ρυθμού μπορεί να επιμείνει ακόμα και όταν αρχίσετε να συμπεριφέρεστε όπως συνήθως. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε χαμηλότερο ρυθμό μεταβολισμού από ό, τι είχατε πριν περιορίσετε σοβαρά την πρόσληψη θερμίδων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μην περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων σας πάρα πολύ ή για πολύ καιρό.

2) Πάρτε προβιοτικά.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους και στη συντήρησή του. Τα υπέρβαρα άτομα έχει αποδειχθεί ότι έχουν διαφορετική σύνθεση από βακτήρια του εντέρου σε σχέση με τους νορμοβαρείς, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την αύξηση του σωματικού βάρους και την κατανομή του λίπους.

Η πρόσληψη προβιοτικών μπορεί να βελτιώσει την ωφέλιμη χλωρίδα του εντέρου, μειώνοντας τον κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους και συσσώρευσης λίπους στην κοιλιακή κοιλότητα. Μερικές πηγές προβιοτικών είναι το γιαούρτι, το ξινολάχανο και οι ελιές.

3) Να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα συνήθως ταξινομούνται μεταξύ των “καλών λιπών”. Μελέτες δείχνουν ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μπορεί να αποτρέψουν τη συσσώρευση λίπους στο κοιλιά που αποτελεί και τον πιο επικίνδυνο για πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων τύπο λίπους.

Η μεσογειακή διατροφή είναι ένα παράδειγμα μιας δίαιτας που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου κεντρικής παχυσαρκίας. Μερικά από τα τρόφιμα, που είναι πλούσια σε αυτά τα λιπαρά οξέα, είναι το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο.

4) Περπατήστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

Ένας συνδυασμός δίαιτας και άσκησης είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας. Είναι ενδιαφέρον ότι μελέτες έχουν δείξει ότι δεν χρειάζεται να ασκείστε έντονα, για να αποκομίσετε οφέλη για την υγεία.

Οι τακτικές, γρήγορες βόλτες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν αποτελεσματικά το συνολικό σωματικό λίπος και το λίπος που βρίσκεται γύρω από την κοιλιά. Στην πραγματικότητα, το γρήγορο περπάτημα για 30-40 λεπτά την ημέρα έχει συνδεθεί με μια σημαντική μείωση του επικίνδυνου κοιλιακού λίπους και μια λεπτότερη μέση.

5) Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τρόποι, με τους οποίους το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα επίπεδο στομάχι. Καταρχάς μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους με την προσωρινή αύξηση του ρυθμού μεταβολισμού σας. Δεύτερον, το πόσιμο νερό πριν από τα γεύματα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο γεμάτοι και με αυτόν τον τρόπο θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες. Τρίτον, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

Δοκιμάστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο σας.

Κάλλια Γιαννιτσοπούλου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διαβάστε επίσης

Περπάτημα ή τρέξιμο για να φύγει το λίπος της κοιλιάς;

Άγχος και διατροφή: Τα ναι και τα όχι

Exit mobile version