Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Εναλλακτικές λύσεις χωρίς φάρμακα για τον βήχα και πώς να φτιάξετε τον δικό σας φυσιολογικό ορό

Εναλλακτικές λύσεις χωρίς φάρμακα για τον βήχα και πως να φτιάξετε τον δικό σας φυσιολογικό ορό

Πριν πιάσετε αυτό το μπουκάλι με το σιρόπι ή τα φάρμακα για τον βήχα, κάντε ένα βήμα πίσω για ένα δευτερόλεπτο. Ο βήχας στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το παιδί σας.

Ο βήχας είναι συνήθως μια υγιής παλινδρόμηση. Είναι μία προστατευτική αντίδραση που βοηθά στην απομάκρυνση όλων των εκκρίσεων και των υπολειμμάτων από τις αναπνευστικές οδούς. Γι αυτό, δεν είναι πάντα καλό να τον περιορίζετε και να τον καταπιέζετε.

Από την άλλη, οι κίνδυνοι των φαρμάκων για τον βήχα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να είναι σημαντικοί.

Η ηλικία του παιδιού παίζει μεγάλο ρόλο στο αν μπορεί να πάρει ένα φάρμακο για τον βήχα. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συμβουλεύει ότι:

Κίνδυνοι φαρμάκων για τον βήχα

Γιατί υπάρχει ανησυχία για τη χρήση φαρμάκου για τον βήχα στα παιδιά;

Τα φάρμακα για το κρυολόγημα και τον βήχα τείνουν να περιλαμβάνουν περισσότερα από ένα φάρμακα για την καταστολή των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υπερδοσολογίας εάν χορηγείται στο παιδί και άλλο φάρμακο για το κρυολόγημα.

Για παράδειγμα, το φάρμακό σας για το βήχα μπορεί να έχει τόσο αποχρεμπτικό όσο και αναλγητικό. Έτσι, αν δίνετε στο παιδί αναλγητικό, για να το ανακουφίσετε από τον πυρετό ή τον πονοκέφαλο, μπορεί ακούσια να του δίνετε διπλάσια δόση αναλγητικού.

Εναλλακτικές λύσεις για το φάρμακο για τον βήχα

Ακόμα κι αν ο βήχας μπορεί να είναι ένα φυσικό και ευεργετικό σύμπτωμα, πάλι δεν θέλετε να δείτε το παιδί σας να ταλαιπωρείται από τον βήχα.

Πολλοί γιατροί προτείνουν ότι το μέλι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του βήχα από τη διφαινυδραμίνη, το δραστικό συστατικό σε ορισμένα αντιβηχικά φάρμακα.

Για τον βήχα:

Άλλοι τρόποι ανακούφισης

Πώς να φτιάξετε το δικό σας ρινικό φυσιολογικό ορό

Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού μη ιωδιούχο αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 1 φλιτζάνι (8 oz) ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι και η μαγειρική σόδα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αποστειρωμένο, απεσταγμένο ή προηγουμένως βρασμένο νερό για ρινικές πλύσεις.

Διαβάστε επίσης

Η μονοτονία του Μιχάλη, τα άγχη των επικεφαλής και πού βρίσκεται η Μίνα

Αλάτι: 10 εναλλακτικές για να το αποφύγετε

Exit mobile version