Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Κορονοϊός – Παραλλαγή «Αρκτούρος»: Ποιο είναι το νέο σύμπτωμα που εμφανίζουν τα παιδιά

Κορονοϊός – Παραλλαγή «Αρκτούρος»: Ποιο είναι το νέο σύμπτωμα που εμφανίζουν τα παιδιά

Μπορεί όλα να δείχνουν ότι ο κορονοϊός είναι σε ύφεση, δυστυχώς όμως τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε νέα παραλλαγή που προβληματίζει τους επιστήμονες. Αυτή τη φορά, τα νέα έρχονται από την Ινδία, όπου σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εξαπλωθεί η παραλλαγή «Αρκτούρος», μια υποπαραλλαγή της μετάλλαξης «Όμικρον».

Το όνομα «Αρκτούρος» δόθηκε στην εν λόγω παραλλαγή από τον πρώην επικεφαλής της ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, Βίπιν Βασίστα, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει την ονομασία αυτή σε ανάρτησή του τον Μάρτιο, οπότε προειδοποιούσε για τη νέα έξαρση του κορωνοϊού.

Το νέο σύμπτωμα στα παιδιά

Σύμφωνα με τον Βασίστα η παραλλαγή «Αρκτούρος», πέρα από τον πυρετό και τον βήχα, έχει ένα ιδιαίτερο επιπλέον σύμπτωμα στα παιδιά: Όσα βρίσκονται θετικά σε αυτήν εμφανίζουν επιπεφυκίτιδα ή κόκκινα μάτια χωρίς πύον. Όπως εξήγησε είναι ένα σύμπτωμα που δεν είχε παρατηρηθεί σε κανένα από τα προηγούμενα «κύματα» του κορονοϊού.

Μιλώντας στους στους India Times, ο Ινδός παιδίατρος Ραούλ Νάγκπαλ είπε, ότι οι γιατροί στη χώρα έχουν παρατηρήσει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων με τον «Αρκτούρο» σε παιδιά. «Συνήθως τα παιδιά αυτά έρχονται με αναπνευστικά προβλήματα, βήχα και πυρετό και όταν τους κάνουμε τεστ βγαίνουν θετικά».

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι για τους ενήλικες τα κυριότερα συμπτώματα από την παραλλαγή «Αρκτούρος» μοιάζουν με αυτά της γρίπης, δηλαδή ρινική συμφόρηση, ξηρός λαιμός και βήχας.

Τα καλά νέα σύμφωνα με τους περισσότερους επιστήμονες είναι, ότι δεν αναμένεται η παραλλαγή «Αρκτούρος» να είναι πιο θανατηφόρα από άλλους τύπους κορωνοϊού που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιστήμονες στην Ιαπωνία, πρόκειται για μία παραλλαγή που αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Έλλειψη ύπνου: Τι δείχνουν οι έρευνες για καρδιακά, κατάθλιψη και ουροποιητικό

Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν σεξ οι άνδρες

Exit mobile version