Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ριζοσπαστική λύση στην Ουγγαρία για την υπογεννητικότητα: Τέλος οι φόροι για μητέρες κάτω των 30 ετών

Healthstories Ριζοσπαστική λύση στην Ουγγαρία για την υπογεννητικότητα: Τέλος οι φόροι για μητέρες κάτω των 30 ετών

Μία ευρωπαϊκή χώρα, η Ουγγαρία, που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα και την έλλειψη εργατικού δυναμικού, προχώρησε πρόσφατα σε μία ρηξικέλευθη λύση που ελπίζει ότι θα βοηθήσει να αλλάξει την κατάσταση.

Από τον Ιανουάριο, οι γυναίκες στην Ουγγαρία που γίνονται μητέρες κάτω των 30 ετών “θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων” για το υπόλοιπο της ζωής τους , ανακοίνωσε σε tweet στα τέλη Δεκεμβρίου ο Balázs Orbán, διευθυντής στο γραφείο του ακροδεξιού Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán.

Δωρεάν προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Η Ουγγαρία επεκτείνει τις φιλικές προς την οικογένεια πολιτικές της», ανέφερε , ενώ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η κυβέρνηση καλύπτει τις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης σε κρατικές κλινικές.

Η υπογεννητικότητα στην Ουγγαρία

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, σχεδόν 87.000 θέσεις εργασίας έμειναν κενές στην Ουγγαρία και το πρόβλημα μπορεί να συνεχιστεί στις επόμενες δεκαετίες. Από το 1975, το ποσοστό γονιμότητας της χώρας μειώθηκε από 2,4 γεννήσεις ανά γυναίκα σε 1,6 το 2020, πέφτοντας κάτω από το ποσοστό αναπλήρωσης 2,1 που απαιτείται για τη διατήρηση της πληθυσμιακής αύξησης χωρίς αύξηση της μετανάστευσης.

Η κατάσταση οδήγησε την ουγγρική κυβέρνηση σε μια σειρά κινήσεων τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εργατικό της δυναμικό, όπως αναφέρει το businessinsider.com.

Κατάργησε προηγουμένως τον φόρο εισοδήματος για τους εργαζόμενους μέχρι την ηλικία των 25 ετών — για να δώσει κίνητρα στους νέους εργαζόμενους να βρουν δουλειά — και τις μητέρες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά.

Αυστηρότεροι νόμοι για τις αμβλώσεις συνόδευσαν επίσης την ώθηση της Ουγγαρίας για αύξηση του ποσοστού γεννήσεων. Ενώ η άμβλωση στις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης ήταν νόμιμη στην Ουγγαρία από το 1953, η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα τον περασμένο Σεπτέμβριο που απαιτούσε από τους γιατρούς να παρέχουν στις μητέρες «σαφώς αναγνωρίσιμες ενδείξεις εμβρυϊκών ζωτικών σημείων» προτού αποφασίσουν εάν θα τερματίσουν την εγκυμοσύνη. Είναι πιθανό να ακολουθήσουν πρόσθετοι περιορισμοί.

Διαβάστε επίσης

Ο απρόσκλητος επισκέπτης και το spam της Ζωής, τι παίζει πάλι με τον ΕΟΦ, η ρύθμιση για τα φθηνά φάρμακα

Πώς η εμμηνόπαυση επηρεάζει τον ύπνο

Exit mobile version