Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

8 πράγματα που δεν είχατε σκεφτεί να κάνετε με τα παιδιά στην παραλία

8 πράγματα που δεν είχατε σκεφτεί να κάνετε με τα παιδιά στην παραλία

Όταν ακούμε τη φράση «παραλία με τα παιδιά», στο νου μας έρχονται αυτόματα κουβαδάκια, κάστρα στην άμμο, παιχνίδια με το νερό.

Αν ετοιμάζεστε για διακοπές με τα μικρούλια σας, τότε φροντίστε να τους χτίσετε όμορφες εμπειρίες που θα θυμούνται για πολλά χρόνια.

Μπορεί όλες οι παραπάνω δραστηριότητες να είναι από τις αγαπημένες των παιδιών, αν όμως κάθεστε αρκετή ώρα στην παραλία, τι θα λέγατε να δούμε μερικές διαφορετικές επιλογές που θα κάνουν τα παιδιά να περάσουν τέλεια;

Γιόγκα Παραλίας

Απολαύστε μία χαλαρωτική στιγμή με γιόγκα στην παραλία, ακούγοντας τον ήχο του κύματος. Κάντε όρθιες άσανες που μπορούν να ακολουθήσουν και τα παιδιά και μπορείτε να τους δώσετε ονόματα, όπως στάση της γοργόνας ή του κάστρου. Αυτό θα κάνει την δραστηριότητα ακόμη πιο διασκεδαστική

Αγώνας με φουσκωτές μπάλες

Ένα εύκολο παιχνίδι για την παραλία που θα κρατήσει δραστήρια τα παιδιά. Φουσκώστε τις μπάλες, τραβήξτε μία γραμμή τερματισμού στην άμμο και πείτε στα παιδιά να καθήσουν πάνω στην κάθε μπάλα και να χοροπηδούν σ’ αυτή μέχρι να φτάσουν στο τέρμα. Εκτός από ψυχαγωγία μπορεί να βελτιώσει τις ικανότητες ισορροπίας και φυσικής κατάστασης.

Barbeque

Φτιάξτε ένα μίνι μπάρμπεκιου με απλά εργαλία. Με λίγο αλουμινόχαρτο μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο γκριλ, να σκάψετε ένα μικρό λάκκο στην άμμο και να τοποθετήσετε μέσα το αλουμινόχαρτο. Βάλτε πέτρες γύρω από την τρύπα που έχετε ανοίει και χρησιμοποιήστε κάρβουνα για τη φωτιά. Ωστόσο, αυτό μπορεί να σας φανεί λιγάκι απαιτητικό για τις ώρες με πολύ κόσμο, οπότε αφήστε το για κάποια πιο βραδυνή ώρα. Και γενικά να είστε πολύ προσεκτική με τη φωτιά.

Φτιάξτε κοσμήματα από κοχύλια

Αν έχετε κοριτσάκια σίγουρα θα ξετρελαθούν. Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να ψάχνει και να μαζεύει κοχύλια στην παραλία; Βρείτε όσα μπορείτε, σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και μετά φτιάξτε τα κοσμήματά σας. Αρκεί να κάνετε μία μικρή τρυπούλα στο όστρακο ή ακόμη καλύτερα, αν βρείτε κοχύλια που έχουν ήδη τρυπούλες, τότε θα είναι ο κόπος λιγότερος. Έχετε μαζί σας και χρώματα για να τα ζωγραφίσετε όπως επιθυμείτε.

Φτιάξτε αυτοσχέδια αντίσκηνα

Με πετσέτες, φύλλα και κλαδιά που βρίσκονται τριγύρω στην παραλία αποτελούν τα πιο τέλεια υλικά για να φτιάξετε αυτοσχέδιες σκηνές. Ό,τι χρειάζεστε περισσότερο είναι μία μεγάλη πετσέτα θαλάσσης και λίγα γερά κλαδιά για να την κρατήσουν, ενώ χρησιμοποιήστε τα φύλλα για διακόσμηση.

Διαβάστε βιβλία με θέμα την παραλία

Τα βιβλία με θέμα την παραλία ή τη θάλασσα είναι μία ιδανική επιλογή για να περάσουν τα παιδιά λίγη ώρα κάτω από την ομπρέλα. Δεν είναι καθόλου κουραστικά κι αν μάλιστα είναι και εκπαιδευτικά, με θέμα τα ψάρια, τους ωκεανούς ή τα ζώα της θάλασσας για παράδειγμα, τότε ακόμη καλύτερα.

Κυνήγι θησαυρού

Ένα κλασικό παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά, προσαρμοσμένο στην παραλία. Ψάχνουμε δηλαδή τον θησαυρό στην άμμο. Κρύψτε πραγματάκια σε διάφορα σημεία και χρησιμοποιήστε χαρτάκια για να γράψετε στοιχεία που οδηγούν στον θησαυρό. Χωρίστε τα παιδιά σε ομάδες (αν είστε δύο οικογένειες), δώστε τους το πρώτο στοιχείο για να ξεκινήσουν και μετά παρατηρήστε τα. Έτσι, και διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τις ερευνητικές τους ικανότητες, ενώ μαθαίνουν και την έννοια της ομαδικότητας.

Καθαρίζουμε την παραλία

Αφιερώστε μερικά λεπτά να καθαρίσετε οποιοδήποτε σκουπιδάκι βρείτε μέσα στο νερό. Μπορείτε επίσης να κάνετε μία βόλτα με τα παιδιά στην παραλία για να εντοπίσετε πλαστικά ή άλλα άχρηστα πράγματα στην παραλία και να τα πετάξετε στους κάδους.

Ετσι τα παιδιά θα μάθουν να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούν για τη μόλυνση του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης

5 ασκήσεις που θα κάνεις μέσα στο νερό

Ο Χ. Κυρατσούς, από τους πιο επιδραστικούς ερευνητές διεθνώς, μιλάει για το μέλλον της COVID-19, τα μονοκλωνικά και τον καρκίνο

Ελληνική μελέτη: Το σοβαρό άσθμα δεν επηρεάζει σημαντικά τη βαρύτητα της λοίμωξης COVID-19

Exit mobile version