Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Πρόληψη ατυχημάτων από ζώα – Πώς θα μάθουμε στα παιδιά να σέβονται τις ανάγκες τους

Πρόληψη ατυχημάτων από ζώα

Τα ατυχήματα που προέρχονται από ζώα δε συμβαίνουν συχνά και σπάνια είναι θανατηφόρα. Όταν συμβαίνουν όμως, είναι πολύ δυσάρεστα και πολλές φορές προκαλούν στα παιδιά φοβίες που τους ακολουθούν όλη τους τη ζωή. Είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά ότι μπορούν να αποφύγουν τον τραυματισμό από ζώα, αρκεί να σέβονται τις ανάγκες και τις συνήθειές τους και να προσέχουν τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρονται.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», δίνει πολύτιμες συμβουλές  για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων από ζώα.

Πότε επιτίθενται τα ζώα

Τα ζώα επιτίθενται συνήθως όταν είναι άρρωστα, όταν προστατεύουν τα μικρά τους ή την τροφή τους και γενικά όταν αισθάνονται ότι απειλούνται.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα έντομα και τα ερπετά. Ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη είδη από έντομα και ερπετά, ούτε δηλητηριώδη ή επικίνδυνα ψάρια και θαλάσσιοι οργανισμοί. Το σημαντικό είναι να μάθουν τα παιδιά να τα αναγνωρίζουν και να τα αποφεύγουν.

Πρόληψη ατυχημάτων από κατοικίδια ζώα

Εκπαιδεύστε τα παιδιά

Πρόληψη ατυχημάτων στη φύση

Λίγα λόγια για το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»    

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σκοπό να συμβάλει στην καθοριστική μείωση των Παιδικών Ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» το Σωματείο πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν.

Σε περιοχές εκτός Αττικής, αποστέλλονται τα ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων. Τις παρουσιάσεις για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει 62.246 παιδιά και 3.508 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο στο 210 6741 933 ή στο info@pedtrauma.gr

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Το ταξίδι με σκύλο, γάτα ή άλλα ζώα στην Ευρώπη

Ζώα θεραπείας για ανήσυχους επιβάτες – Το χάδι και η αγκαλιά τους διώχνουν τον φόβο και την αδρεναλίνη

Exit mobile version