Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Σοκάρουν οι εικόνες με άγριους χιμπατζήδες που έχουν προσβληθεί από λέπρα

Σοκάρουν οι εικόνες με άγριους χιμπατζήδες που έχουν προσβληθεί από λέπρα

Σοκάρουν τα ευρήματα και οι φωτογραφίες των επιστημόνων από άγριους χιμπατζήδες να έχουν προσβληθεί, για πρώτη φορά, από την ασθένεια της λέπρας. Οι ερευνητές έχουν μοιραστεί σοκαριστικές εικόνες πιθήκων με τα σημάδια στα πρόσωπά τους.

Σοκάρουν τα ευρήματα και οι φωτογραφίες των επιστημόνων από άγριους χιμπατζήδες να έχουν προσβληθεί, για πρώτη φορά, από την ασθένεια της λέπρας. Οι ερευνητές έχουν μοιραστεί σοκαριστικές εικόνες πιθήκων με τα σημάδια στα πρόσωπά τους.

Έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα μεταξύ δύο μη συνδεδεμένων πληθυσμών χιμπατζήδων της Δυτικής Αφρικής, στη Γουινέα-Μπισσάου και στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Τα στελέχη της λέπρας είναι διαφορετικά και σπάνια στους ανθρώπους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Κέντρο Οικολογίας και Διατήρησης του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Ενώ η προέλευση των λοιμώξεων είναι ασαφής, οι επιστήμονες λένε ότι η ασθένεια πιθανότατα κυκλοφορεί σε περισσότερα άγρια ​​ζώα από ό,τι υποψιαζόμασταν μέχρι σήμερα. Αυτό θα μπορούσε είτε να οφείλεται στην έκθεση των άγριων ζώων στην επαφή με ανθρώπους είτε σε άλλες άγνωστες περιβαλλοντικές πηγές, πρόσθεσαν.

Ο κύριος ξενιστής της λέπρας, ο άνθρωπος, διαρρέει την ασθένεια και σε άλλα θηλαστικά

Οι άνθρωποι θεωρούνται ο κύριος ξενιστής για τα βακτήρια Mycobacterium leprae, τα οποία προκαλούν λέπρα, αλλά πλέον παρατηρείται «διαρροή» σε άλλα θηλαστικά.

Η εξάπλωση της ασθένειας έχει ελεγχθεί σε ανθρώπους με αντιβιοτικά από τη δεκαετία του 1980 και οι ερευνητές κάποτε πίστευαν ότι είχε εξαφανιστεί από το ζωικό βασίλειο. Αλλά τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εξαπλώνεται στους κόκκινους σκίουρους στο Ηνωμένο Βασίλειο στα αρμαντίλο στην Αμερική, και τώρα σε άγριους χιμπατζήδες.

Η λέπρα είναι μια μολυσματική ασθένεια του δέρματος και των νεύρων, η οποία, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις και τύφλωση.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Kimberley Hockings, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση της λέπρας σε ζώα στην Αφρική.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι συμβαίνει στον πιο κοντινό μας συγγενή, τον χιμπατζή, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πόσο καλά έχουν μελετηθεί οι χιμπατζήδες στην άγρια ​​φύση. Πρώτα παρατηρήσαμε πιθανά συμπτώματα λέπρας σε πληθυσμό χιμπατζήδων στη Γουινέα-Μπισό. Τα συμπτώματα φάνηκαν να είναι εντυπωσιακά παρόμοια με εκείνα που υπέστησαν άνθρωποι με προχωρημένη λέπρα, συμπεριλαμβανομένων των βλαβών και του “νυχιού” του χεριού. Επικοινωνήσαμε με τον καθηγητή Fabian Leendertz από το Ινστιτούτο Robert Koch για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις περιπτώσεις γενετικά». Είπε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις χιμπατζήδες σε τρεις διαφορετικές κοινότητες στις περιοχές που μελετήθηκαν με σοβαρή λέπρα».

Στους ανθρώπους, ο επιπολασμός της λέπρας εξαρτάται από την πρόσβαση στη θεραπεία, αλλά κανένας χιμπατζής στη φύση δεν έχει λάβει ποτέ θεραπεία για τη λέπρα.

«Η λέπρα είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί στους ανθρώπους, αλλά η χορήγηση αντιβιοτικών σε άγριους χιμπατζήδες θα ήταν μια πραγματική πρόκληση», δήλωσε ο Hockings στη Mail.

Ο καθηγητής Leendertz και ο Δρ Roman Wittig από το Ινστιτούτο Max Planck for Evolutionary Anthropology εντόπισαν περαιτέρω περιπτώσεις λέπρας στον τόπο μελέτης τους, στο Εθνικό Πάρκο Tai, στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Βαρεθήκατε να φτιάχνετε smoothies; Δοκιμάστε αυτή τη λύση

Απιστία ανδρών και αυτοικανοποίηση γυναικών – Πολλή τεστοστερόνη η αιτία

Μελέτη για τη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με υπογραφή Τσιόδρα

Exit mobile version