Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Αυλαία ανοίγει το 77ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας

Αυλαία ανοίγει το 77ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας

Αυλαία ανοίγει το 77ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, το οποίο διεξάγεται από 6 έως 9 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του διάσημου Βρετανού δικηγόρου Mark Howard Stephens. Έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ με τον τίτλο του «Commander of the most excellent order of the British Empire – CBE. Δραστηριοποιείται παγκοσμίως για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η ομιλία του έχει θέμα, «Lord Elgin’s Plunder of the Parthenon Marbles».

Έμφαση στην ασφάλεια των ασθενών

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Δρ Θεόδωρος Π. Κορμάς. Συντονιστής Διευθυντής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», αναφέρει:

«Πιστοί στη μακρά μας παράδοση, καταρτίσαμε ένα άρτιο επιστημονικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν εκλεκτοί συνάδελφοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Με αφορμή τους εορτασμούς για την Επανάσταση του 1821, απευθύναμε ξεχωριστή πρόσκληση στους Έλληνες Ορθοπαιδικούς της Διασποράς.

Το φετινό Συνέδριο δίνει έμφαση στην ασφάλεια των ασθενών μας και στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις εξειδικεύσεις, περιέχει εκπαιδευτικές συνεδρίες χρήσιμες για όλους. Επίσης θα παρουσιασθεί εξαιρετικά μεγάλος αριθμός Επιστημονικών Εργασιών.

Υπάρχουν διδακτικές διαλέξεις για τους νέους ιατρούς και ξεχωριστή θεματολογία που αφορά στις παθήσεις που αντιμετωπίζονται στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Οι πιο έμπειροι χειρουργοί θα βρουν περισσότερο χρήσιμη την ιδέα «Ειδικοί συναντούν Ειδικούς» για ανταλλαγή απόψεων σε δημόσιες συζητήσεις.

Ανταλλαγή ιδεών

Στο 77ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, δίνεται η ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών.Ανάμεσα σε Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς που ασχολούνται με διαφορετικά αντικείμενα να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Στόχος αυτής της πολύπλευρης προσέγγισης και της πληθώρας των επιλογών είναι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες όλων των συνέδρων.

Η ενεργός και διαδραστική συμμετοχή στις επιστημονικές μας εκδηλώσεις αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την προαγωγή και την εξέλιξη της Ορθοπαιδικής.

Σας περιμένω όλους για να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες».

Θεματολογία

Mεγάλη σημασία έχει δοθεί φέτος σε θέματα ασφαλείας των ασθενών και σε αυτά που θα θα καθορίσουν στο μέλλον την Ορθοπαιδική, όπως Ρομποτική χειρουργική και Πλοήγηση (Robotics and Navigation).

Τεχνητή νοημοσύνη, Ορθοπαιδική με μικτή και με επαυξημένη πραγματικότητα (Mixed reality και Augmented reality Surgery), Εκτύπωση ογκολογικών μεγαπροθέσεων με 3D printer.

Διαβάστε επίσης 

Θάνος Πλεύρης: Το έγγραφο που απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να δίνουν αίμα θα αλλάξει με ή χωρίς εισήγηση

Ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει τον ΕΟΔΥ

Σύνδρομο Cushing: Τα συμπτώματα και τα χαρακτηριστικά του σώματος

 

 

 

 

Exit mobile version