Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Ψηφιοποίηση Αρχείων Υγείας: Μπήκαν οι υπογραφές για το έργο των €117 εκατ.

psifiopoiisi-archeion-ygeias1

Μπήκαν οι υπογραφές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για την ψηφιοποίηση των αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του mononews.

Πριν από μερικές ημέρες οι 8 ανάδοχοι, που είχαν οριστεί, υπέγραψαν τις εκτελεστικές συμβάσεις της Συμφωνίας-Πλαίσιο με την Κοινωνία της Πληροφορίας και πλέον όλα είναι έτοιμα, για να προχωρήσει η υλοποίησή του.
Ανάδοχοι του έργου είναι οι Intrakat, OTE, Μυτιληναίος και οι κοινοπραξίες Uni Systems – Αρχειοθήκη, Netcompany Intrasoft – Qualco, Nova – Profile και Vodafone – Inform – Cosmos Business Systems.
Στόχος του είναι η ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου φακέλων ασθενών και η κανονικοποίηση – συσχέτιση πρωτοκόλλου φυσικής αρχειοθέτησης με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι  η χώρα μας έχει  δεσμευθεί, όπως προβλέπει η συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, να έχει ολοκληρώσει ως το τέλος του 2025 τουλάχιστον το 30% του συνόλου των αρχείων σε 9 έργα, το τελευταίο εκ των οποίων είναι το Σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Ευάγγελος Μυτιληναίος ( Mytilineos) – Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)

Ψηφιοποίηση Αρχείων Υγείας

Το έργο αφορά στην ψηφιοποίηση 157.000.000 σελίδων & Εξετάσεων Απεικόνισης Διάφορα Μεγέθη έως Α3, 20.000.000 σελίδων μη τυποποιημένων μεγεθών (Α3+, καρτέλες, κ.λπ.) και 20.000.000 φιλμ/εκτυπώσεις ΗΚΓ/ΗΕΓ, καθώς και στην ταυτοποίηση, κατηγοριοποίηση και χαρακτηρισμό των ψηφιοποιημένων εγγράφων.

Το αντικείμενο του έργου αφορά την Ψηφιοποίηση και Ηλεκτρονική Διαχείριση του Ιστορικού Αρχείου Φακέλων Ασθενών των Μονάδων Υγείας, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης για τους ασθενείς, ενσωματώνοντας ιατρικές πληροφορίες από το ιστορικό αρχείο με έμφαση:

  • την άμεση απεικόνιση ηλεκτρονικά,
  • τη μόνιμη και αναλλοίωτη ψηφιακή αποθήκευση,
  • τη διάσωση υπερπολύτιμων πληροφοριών του ιστορικού αρχείου φακέλων ασθενών από τις υπάρχουσες συνθήκες φύλαξης (αλλοίωση λόγω παλαιότητας, απώλεια λόγω ανθρώπινου παράγοντα ή φυσικών καταστροφών),
  • την άμεση απελευθέρωση ζωτικών λειτουργικών χώρων εντός των Νοσοκομείων,
  • τη γεωγραφική ανεξαρτησία σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης και κοινοποίησης πληροφοριών Νοσηλείας Ασθενών.

Τα κυριότερα οφέλη, που θα προκύψουν από τη δημιουργία του έργου, είναι ότι:

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Νόσος Crohn: Ένας συμβουλευτικός οδηγός

Διαβήτης τύπου 3; ‘Οταν το υψηλό σάκχαρο οδηγεί σε Αλτσχάιμερ

Exit mobile version