Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Γιατί αυξάνονται οι καρδιακές προσβολές τις γιορτές και ειδικά τα Χριστούγεννα

Γιατί αυξάνονται οι καρδιακές προσβολές τις γιορτές και ειδικά τα Χριστούγεννα

Πολλές είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι οι καρδιακές προσβολές αυξάνονται κατά τη διάρκεια των γιορτών και ειδικά τα Χριστούγεννα.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, σύμφωνα με την American Heart Association.

Μια σειρά από επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν αυτό το φαινόμενο:

“Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται μία τραγωδία κατά τη διάρκεια αυτής της χαρούμενης εποχής του χρόνου καθώς μαζευόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι προκαλεί αυτή την αύξηση των καρδιακών προσβολών κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι πιθανό ένας συνδυασμός παραγόντων», δήλωσε η Johanna Contreras, MD, M.Sc., FAHA, κλινική εθελόντρια για την American Heart Association και καρδιολόγος στο Mt. Sinai Hospital System στη Νέα Υόρκη.

«Ο χειμώνας φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής λόγω της περιορισμένης ροής του αίματος επειδή οι αρτηρίες μπορεί να συστέλλονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι διακοπές προκαλούν πρόσθετο άγχος σε πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά πάρτι και οικογενειακές συγκεντρώσεις όπου πολλοί τείνουν να παραδίδονται σε αλόγιστη κατανάλωση τροφών και ποτών”.

Ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες μπορεί να είναι ότι οι άνθρωποι αγνοούν τα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Διαβάστε επίσης

Γρίπη, COVID-19 «σαρώνουν» στα παιδιά: Τι να κάνουν οι γονείς, τι λέει νέα εγκύκλιος

Συμβουλές για ένα stress-free Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Exit mobile version