Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Τζανάκης: “Ένα ποσοστό 2-5 % από τους εμβολιασμένους μπορεί να κινδυνέψει”

Τζανάκης: "Ένα ποσοστό 2-5 % από τους εμβολιασμένους μπορεί να κινδυνέψει"
Η τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από μια υποχώρηση στον ρυθμό της αύξησης των κρουσμάτων, αυτό όμως που εξακολουθεί να ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι έχουν αυξηθεί οι συμπολίτες μας που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε κάποιο νοσοκομείο.
Αύξηση της τάξης του 25% παρατηρείται στους ανθρώπους που χρειάζεται να νοσηλευτούν, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι Χαράλαμπος Γώγος και Νίκος Τζανάκης νωρίτερα σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Τα δύο σενάρια

«Τις τελευταίες 7-8 ημέρες έχουμε μια στασιμότητα και όχι την εκθετική αύξηση των προηγούμενων ημερών. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν τα δύο σενάρια που έχουμε προβλέψει. Το καλό σενάριο είναι να φτάσουμε τα 3.000-3.500 κρούσματα σαν μέσος κυλιόμενος όρος, αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και τηρηθούν τα μέτρα. Το δυσμενέστερο σενάριο με άδηλη την κορύφωση του μπορεί δείχνει 5.000-5.500 κρούσματα έως τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.
Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για την αύξηση των νέων εισαγωγών που έχουν διαμορφωθεί στις 150 με 160 σε καθημερινή βάση. Ο κ. Τζανάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε και τις 300 στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Οι διασωληνώσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Χαράλαμπος Γώγος που τόνισε ότι οι νοσηλείες αυξάνονται κατά 25-26% τη μέρα και παράλληλα υπάρχει και άνοδος στους διασωληνωμένους. Σχετικά με τους διασωληνωμένους, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι σταμάτησαν να μειώνονται, πέρασαν σε μια φάση σταθεροποίησης και από τους 125 έφτασαν χθες στους 130.

Μόνη προστασία το εμβόλιο

Οι δυο επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε προστασία έναντι του ιού. Όπως επεσήμαναν ο ιός θα μας συναντήσει όλους, αλλά οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.
Ο κ. Τζανάκης υποστήριξε ότι ένα ποσοστό 2-5 % από τους εμβολιασμένους μπορεί να κινδυνέψει και αυτοί θα είναι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα ή είναι υπερήλικες. Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, οι νέοι έχουν μεγάλη πιθανότητα να το περάσουν ελαφριά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είναι πάνω από 40-50 ετών, σε ένα ποσοστό 10%, ίσως χρειαστεί να νοσηλευτούν και να διασωληνωθούν.

Διαβάστε επίσης

Τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε όταν ανοίγουμε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο
Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ το Σάββατο 24/7
5+1 σημεία στην κουζίνα μας που ξεχνάμε να καθαρίσουμε
Exit mobile version