Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

100 νοσηλευτές στο “Αττικόν” μέχρι τέλος του χρόνου – Απάντηση Γεωργιάδη στη Βουλή

Μέχρι τέλος του χρόνου, θα προσληφθούν 100 νοσηλευτές στο Αττικόν Νοσοκομείο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα κάλεσε την Παρασκευή τον υπουργό Υγείας να απαντήσει για τις συνθήκες στο Αττικόν Νοσοκομείο. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στο Αττικό Νοσοκομείο. Έχουν γίνει καθεστώς τα ράντζα, 120 ράντζα σε κάθε εφημερία. Την ίδια στιγμή όποια ανάπτυξη κλινικών και κλινών στηρίζεται στο απαρχαιωμένο οργανόγραμμα, σε σχέση με το νοσηλευτικό προσωπικό», σημείωσε η κ. Δάγκα και κατήγγειλε ότι ένας νοσηλευτής και ένας βοηθός νοσηλευτή είναι αναγκασμένοι να έχουν την ευθύνη για 35 κλίνες συν τα περίπου δέκα ράντζα μετά από κάθε εφημερία.

Αυτή η τραγική υποστελέχωση – 235 είναι τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό – οδηγεί στο να έχουν γίνει καθεστώς οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινική σε κλινική, από τη μία Μονάδα Εντατικής Θραπείας σε ΜΑΘ, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή «τι μέτρα θα πάρει για να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, νοσηλευτικό, για να καλυφθούν οι ανάγκες που είναι σε κατάσταση κάτω από τα όρια ασφαλείας».

Απάντηση Γεωργιάδη για την πρόσληψη νοσηλευτών στο Αττικόν

«Έχουμε κάνει προκηρύξεις και το 2021 και το 2022 και 2023 και το 2024 και θα κάνουμε και το 2025 για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. Εκκρεμούν μέχρι τέλος του χρόνου να προλάβουμε πάνω από 3.500 νοσηλευτές.

100 νοσηλευτές μέχρι τέλος του χρόνου

Το Νοσοκομείο Αττικόν, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, θα πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου 100 νοσηλευτές και με αυτούς θα έχει πολύ καλύτερη ροή στη λειτουργία του, χωρίς να έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού», απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτών μέσω του ΑΣΕΠ είναι μία διαδικασία η οποία ήταν πολύ αργή. Εντόπισε η κυβέρνηση το πρόβλημα και ήλθε νομοθετικά να κάνει παρεμβάσεις για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία και να γίνουν προσλήψεις. Τι ψήφισε το ΚΚΕ σε αυτές τις παρεμβάσεις; “Όχι”. Άρα, το ενδιαφέρον σας, αγαπητή κυρία συνάδελφε, είναι καθαρά υποκριτικό. Εάν σας ενδιέφερε να γίνουν οι προσλήψεις θα ήσασταν επισπεύδοντες στην προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες προσλήψεις, όχι αντίπαλοι να γίνουν ταχύτερα οι προσλήψεις. Άρα, στην αίθουσα οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να γίνουν οι προσλήψεις στ’ αλήθεια είμαστε εμείς».

Τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο

Αναφερόμενος στα ράντζα που αναπτύσσονται, ο κ. Γεωργιάδης είπε:«Το Νοσοκομείο Αττικόν έχει ράντζα. Για ποιον λόγο; Γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάνε σε αυτό το νοσοκομείο, αντί σε ένα διπλανό. Αν πάνε σε ένα διπλανό, δεν θα βρουν ράντζο στην εφημερία. Αν πάνε στο Αττικόν θα έχουν ράντζο. Πιστεύουν, όμως, ότι είναι καλύτερο το Αττικόν και θέλουν να πάνε εκεί. Με συγχωρείτε, αλλά το επιλέγουν. Το 50% των εισαγωγών στο Αττικόν είναι από περιπατητικούς ασθενείς. Δεν είναι από το ΕΚΑΒ, δηλαδή δεν είναι επείγοντα. Πηγαίνουν εκεί μόνοι τους και είναι το 50%. Άρα, καταλαβαίνετε ότι κάποια στιγμή κάποια νοσοκομεία πληρώνουν και το τίμημα της επιτυχίας τους», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει σύστημα (σ.σ. στα μεγάλα νοσοκομεία στο εξωτερικό) χωρίς ράντζα στην εφημερία, γιατί αν πάνε ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι οι νόμοι της φυσικής ισχύουν όσο πλούσιο και να είναι ένα κράτος. Τόσο απλά. Πάρα ταύτα η κυβέρνηση -πράγματι- και με τα νέα ΤΕΠ και με όλον τον σχεδιασμό που κάνει στην εφημερία θα προσπαθήσει στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε επίσης

Η καταγγελία για «λάδωμα», οι επικείμενες απολύσεις και το στέλεχος που δεν στέριωσε

The Lancet: Επειγόντως μέτρα για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα τυχερά παιχνίδια

Exit mobile version