Healthstories.gr – υγεία, διατροφή, ομορφιά, φυσική κατάσταση, κορονοϊός, ειδήσεις, αρθραγραφία, συμβουλές, νέα,

Οι περιοχές που θα γίνουν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

aeropsekasmoi

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Υγείας ορίζει τις περιοχές που θα γίνουν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια. Μετά από εξέταση των αιτημάτων των Περιφερειών, εγκρ’ιθηκε από το υπουργείο Υγείας η διενέργεια αεροψεκασμών προνυμφοκτονίας για το 2024 σε περιοχές που δεν προσεγγίζονται με επίγεια μέσα και ειδικότερα:

Οι περιοχές που θα γίνουν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

  1. Σε ορυζώνες και στα υγροτοπικά συστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: στις ρυζοκαλλιέργειες και στο φυσικό σύστημα τουλάχιστον 3 φορές με συνολική ετήσια κάλυψη επτακόσιων εξήντα χιλιάδων (760.000) στρεμμάτων (από ελικόπτερο πολύ χαμηλής πτήσης ή drones).
  2. Σε έκταση 4.000 στρεμμάτων στις περιοχές Βίδι, Αγία Σωτήρα, Stella Mari, Λίμνη Ψήφτας και στη Λιμνοδεξαμενή Καρατζά του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, καθώς και στη Λιμονοθάλασσα Αλυκής του Δήμου Πόρου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και στον Υδροβιότοπο Natura Εθνικού πάρκου Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (με ελικόπτερο).
    Επιπλέον σε επιλεγμένες μικρές εκτάσεις έως 100 στρέμματα στις Π.Ε.: Ανατολικής Αττικής (περιοχές των Δήμων Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού), Δυτικής Αττικής (περιοχή Βουρκαρίου, Ψάθας και Λίμνης Κουμουνδούρου), Νότιου Τομέα Αθηνών (ρέμα Πικροδάφνης) και Νήσων (Βίδι, Αγία Σωτήρα, Stella Mari, Λίμνη Ψήφτας και στη Λιμνοδεξαμενή Καρατζά του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, καθώς και στη Λιμονοθάλασσα Αλυκής του Δήμου Πόρου) και Πειραιά (σε παρόχθια τμήματα του Κηφισιού ποταμού, Κανάλι Μυρτιδιώτισσας του Δήμου Πειραιά, Ρέμα Προφήτη Δανιήλ Κοινότητα Αγίου Ιωάννη Ρέντη και στις Λιμνοδεξαμενές του Δήμου Περάματος), με ψεκαστικά drones.
  3. α) Στα φυσικά συστήματα του Δήμου Ευρώτα, στο φυσικό σύστημα Λίμνης Βιγκλάφια του Δήμου Ελαφονήσου, φυσικά και αγροτικά συστήματα Δήμου Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, β) Στα φυσικά και αγροτικά συστήματα του Δήμου Τρίπολης, στο φυσικό σύστημα της Λιμνοθάλασσας του Μουστού καθώς και στο φυσικό σύστημα στα Κάτω Βέρβενα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, γ) Στα φυσικά και αγροτικά συστήματα της Νέας Κίου, στο φυσικό σύστημα στο παραλιακό μέτωπο του Ναυπλίου, καθώς και στα φυσικά και αγροτικά συστήματα Νέας Τίρυνθας, Ίριας ,Κάντιας, Θερμησίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, δ) Στα φυσικά και αγροτικά συστήματα του Δήμου Κορίνθου, Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Δήμου Σικυωνίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και στ) Στα φυσικά και αγροτικά συστήματα πεδιάδας Παμίσου, στην περιοχή των Ορυζώνων στα διοικητικά όρια των Δήμων Μεσσήνης – Καλαμάτας, στο Παράκτιο Υγροτοπικό Σύστημα της Λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στρεμμάτων (από ελικόπτερο ή drones).

4. Σε ορυζώνες και φυσικά υγροτοπικά συστήματα του Δήμου Νέστου και Έβρου (Βόρειο και
Νότιο τμήμα), τα παράκτια και παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα του Νέστου, της
Βιστωνίδας της Ισμαρίδας και του Έβρου (χαμηλή πτήση με ελικόπτερο ).

5. Σε εκτεταμένα φυσικά συστήματα μη αστικών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος
με drones, όπως: στις ρυζοκαλλιέργειες στα αρδευτικά δίκτυα Ανθήλης, Ροδίτσας και
Φακίτσας έκτασης περίπου 9.000 στρεμμάτων και το φυσικό σύστημα στις εκβολές του
Σπερχειού ποταμού έκτασης 4.000 στρεμμάτων. Το σκεύασμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί
στους αεροψεκασμούς είναι το B.t.i. (ψεκαστικά drones)

6. Στα υγροτοπικά φυσικά συστήματα κυρίως στην παραλιακή ζώνη των (3) Περιφερειακών
Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας και συγκεκριμένα στη λίμνη Προκοπίου, το έλος
Λαμίας, τις Λιμνοθάλασσες Αράξου, Κοτυχίου, Αιτωλικού, Κλείσοβας, Μεσολογγίου, το Δέλτα
Αχελώου και τις εκβολές Εύηνου, που καταλαμβάνουν 350.000 στρέμματα, καθώς και στους
ορυζώνες της Π.Ε. Αιτ/νίας (από ελικόπτερο πολύ χαμηλής πτήσης ή drones ).

7. Στον Υδροβιότοπο Μπουρμπουλήθρας στο Δήμο Βόλου, έκτασης άνω των 100 στρεμμάτων, στο έλος Σούρπης στο Δήμο Αλμυρού, έκτασης άνω των 2500 στρεμμάτων και στον Υδροβιότοπο της Λειχούρας Δήμου Αλμυρού, έκτασης άνω των 250 στρεμμάτων(με drones).

8. Οι μέγιστες δυνατές εκτάσεις προς ψεκασμό (χαμηλή πτήση με drones) για κάθε υγροτοπικό σύστημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι οι ακόλουθες: Για τη λίμνη Χειμαδίτιδα περίπου 800 στρ (Ν. Φλώρινας), για τη λίμνη Ζάζαρη 350 στρ., (Ν. Φλώρινας), για τη λίμνη Βεγορίτιδα 100 στρ. (Ν. Φλώρινας), για τη λίμνη Πετρών 650 στρ, (Ν. Φλώρινας), για τη λίμνη Καστοριάς 1500 στρ. (Ν. Καστοριάς), για Δήμητρα και Παλιουριά 650 στρ περίπου (πλημμυρισμένοι αγροί και φυσικό σύστημα μαζί) (Ν. Γρεβενών), για τη Ν. Νικόπολη 25 στρ (πλημμυρισμένοι αγροί), (Ν. Κοζάνης) και για τη λίμνη Πολυφύτου – Ρύμνιο 800 στρ., ( Ν. Κοζάνης). Σύνολο : 4875 στρέμματα.

9. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: με τη χρήση ψεκαστικού πτητικού μέσου (drone), σε έκταση περί των 230 στρεμμάτων στην περιοχή Λίμνης Κερίου στην Ζάκυνθο, που αποτελεί ένα φυσικό υγροτοπικό σύστημα.

10. Στα εκτεταμένα υγροτοπικά φυσικά συστήματα της παραλιακής ζώνης στο ύψος του Δέλτα του Πηνειού και της Παρακάρλιας (από ελικόπτερο χαμηλής πτήσης).

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

 

Διαβάστε επίσης

Αποθέωση του μουσακά και του Νικόλαου Τσελεμεντέ από τον Εκόνομιστ

Τι πρέπει να προσέχετε, όταν αθλείστε χωρίς παπούτσια

Exit mobile version